Main Content

Alvaro Morata je krok od prestupu do Chelsea

streda, 8. jún 2016 13:17 | Autor: Jakub Vaverka

Alvaro Morata je krok od prestupu do Chelsea
Alvaro Morata je krok od prestupu do Chelsea | zdroj: © TASR

Londýnska Chelsea sa nechce nedať zahanbiť svojimi konkurentmi a ešte pred štartom Euro 2016 zháňa nové posily. Tou prvou by sa mohol stať španielsky zakončovateľ Alvaro Morata, ktorého budúcnosť v Juventuse Turín je k dnešnému dňu nepravdepodobná.

Už v závere minulého týždňa písal britský denník The Guardian o interese anglického majstra z roku 2015 o Moratove služby. Alvaro má v Juventuse Turín stále platnú zmluvu, pričom predkupné právo na jeho služby má španielsky gigant Real Madrid. Jednou z možností je, že Biely Balet stiahne svojho odchovanca toto leto späť a obratom ho predá ďalej. Najväčší záujem majú mať Arsenal a Chelsea.

V lepšej pozícii je podľa zverejnených správ Chelsea, ktorá má v týchto dňoch s vedením Juventusu Turín o Moratovom prestupe rokovať. Obchodné vzťahy The Blues a Starej Dámy sú na vynikajúcej úrovni, ak hráč bude chcieť na Stamford Bridge odísť, Zebry by nemali robiť problémy.

Chelsea si vraj na kúpu Alvara Moratu bude musieť pripraviť približne 40 miliónov eur a prestup by mohol byť oficiálne dokončený už pred štartom Euro 2016, ktoré začne v piatok a bude trvať mesiac. O interese Modrých informovala aj britská televízia Sky Sports, ktorá tvrdila, že The Blues sa informujú o možnostiach Moratovho získania.

K správam zverejnených na Britských ostrovoch sa prikláňajú aj denník zameraný na dianie v Madride AS a portál zameraný na prestupy a špekulácie Fichajes.net.  Oficiálne potvrdené nič ešte nebolo a svoju budúcnosť nekomentoval ani samotný Alvaro Morata, ale k dnešnému dňu je jeho prestup do anglickej Premier League a práve do Chelsea, veľmi pravdepodobný.