Main Content

Game of Transfers 2016: Chelsea FC

streda, 8. jún 2016 13:50 | Autor: Jakub Vaverka

Game of Transfers 2016: Chelsea FC
Game of Transfers 2016: Chelsea FC | zdroj: © TASR

Londýnska Chelsea má za sebou najhoršiu sezónu od príchodu Romana Abramoviča. Ruský oligarcha je v letnom prestupovom období ochotný urobiť všetko preto, aby svoj tím videl opäť na prvých priečkach vo všetkých súťažiach. Čo má Chelsea v pláne?

Chelsea urobila dôležitý krok smerom k budúcej sezóne už koncom tej minulej. Vedenie klubu oficiálne potvrdilo, že tím pred ročníkom 2016/2017 preberie taliansky  kormidelník Antonio Conte. Niekdajší kouč Juventusu Turín sa na Stamford Bridge presunie po Euro 2016, kde bude sedieť na lavičke talianskej reprezentácie.

Conte vraj plánuje v lete urobiť v Londýne veľké zmeny, nebude údajne hľadieť na mená, ale na výkonnosť, a tak môže modrý tím opustiť prakticky ktokoľvek. V posledných dňoch sa hovorí o interese konkurenčného Manchestru United o srbského záložníka Nemanju Matiča. Srb zažil slabý ročník a ak príde za jeho služby zaujímavá ponuka, jeho odchod je reálny. Taktiež by z klubu mali odísť útočníci Alexandre Pato, Radamel Falcao Loic Rémy. Väčší priestor by mali dostať mladíci ako Ruben Loftus- Cheek, Fikayo Tomori či Tammy Abraham.

 Conte by  na pozíciu stredného záložníka k Cescovi Fabregasovi rád priviedol jedného z dvojice Radja Nainggolan (AS Rím)- N´Golo Kanté (Leicester City). Prvého menovaného však AS Rím pustiť nechce a o interese The Blues o francúzskeho reprezentanta sa moc nehovorí.  Veľmi dôležitým ťahom The Blues bolo taktiež predĺženie zmluvy s legendárnym kapitánom Johnom Terrym. Do obrany sa posilňovanie Chelsea moc neočakáva i keď The Blues boli spojení s Antoniom Rudigerom z AS Rím.

Na zaujímavé ťahy sa víťaz Ligy majstrov z roku 2012 chystá v ofenzíve. Neistá je budúcnosť Diega Costu, ktorý by sa mal vrátiť do Španielska, kde sa v roku 2014 stal šampiónom s Atléticom Madrid. Na krídlo  by sa mal vrátiť kolumbijský reprezentant Juan Cuadrado, ktorý minulý ročník strávil na hosťovaní v Juventuse. Útok The Blues by mal posilniť Alvaro Morata, o ktorého prestupe Chelsea rokuje s Juventusom Turín a krok od transferu na Stamford Bridge je vraj aj belgický zakončovateľ Evertonu Romelu Lukaku.

Lukaku už v Londýne v minulosti pôsobil, neuspel a odišiel do Liverpoolu, kde sa stal jedným z najlepších hráčov Premier League. Modrí by si vraj na kúpu svojho ex- zverenca museli pripraviť minimálne 60 miliónov eur, ale sú ochotní RL priviesť späť za každú cenu. Ak by sa Chelsea podarilo vytvoriť útočný dvojzáprah Morata- Lukaku, ambiciózny klubový majiteľ Roman Abramovič by mohol byť spokojný.

Abramovič je totiž podľa dostupných správ ochotný v lete minúť desiatky miliónov eur na nové posily, aby sa Chelsea vrátila do bojov o trofeje a hlavne, aby nechýbala v  prestížnej Lige majstrov aj v ročníku 2017/2018. Kľúčové je taktiež udržanie brankárskej jednotky Thibauta Courtoisa a hviezdneho Edena Hazarda, ktorý sa vraj na spoluprácu s Contem teší. Ak sa Modrým podarí dotiahnuť obchody, na ktorých pracujú,  tím CFC môže v nasledujúcej sezóne vyzerať veľmi zaujímavo.