Main Content

Získa Detroit hviezdneho Stamkosa vďaka Tomášovi Jurčovi?

streda, 8. jún 2016 15:53 | Autor: Dávid Lech

Získa Detroit hviezdneho Stamkosa vďaka Tomášovi Jurčovi?
Získa Detroit hviezdneho Stamkosa vďaka Tomášovi Jurčovi? | zdroj: © TASR

Vedenie Detroitu Red Wings po sezóne oznámilo, že hodlá „prekopať“ súčasný káder a zvýšiť šance tradičného amerického celku na úspech. Na trhu s hráčmi si vyhliadlo hviezdnu posilu, no pre jej príchod si musí uvoľniť priestor pod platovým stropom. Doplatiť by na to mohol aj Slovák pôsobiaci v „meste motorov.“

Podľa dostupných informácií sa manažment jedného z tímov Original Six zameral na zisk hviezdneho kanoniera Tampy Bay Lightning Stevena Stamkosa. Kapitánovi „bleskov“ sa v lete končí zmluva a prvého júla sa stane voľným hráčom bez obmedzenia. S klubom sa zatiaľ nedokáže dohodnúť na novej zmluve a zuby si okrem iných tímov na zisk služieb jedného z najlepších „snajperov“ súčasnosti brúsia aj v Detroite.

Tí však potrebujú uvoľniť priestor pod platovým stropom, k čomu im môže výrazne pomôcť odchod Pavla Dacjuka do KHL, čím by sa pod stropom uvoľnilo 7,5 miliónov USD, čo potvrdil aj renomovaný novinár TSN Darren Dreger: „Detroit má jednoznačne záujem o Stevena Stamkosa ako o neobmedzeného voľného hráča, ale aby sa Red Wings dostali do hry (o zisk hráča), potrebujú sa zbaviť peňazí vynaložených na Pavla Dacjuka,“ povedal Dreger vo svojom vydaní „Insider Trading“ na webe tsn.ca.

Niekoľko tímov NHL potrebuje zaplniť svoj platový strop kvôli tzv. platovej podlahe a 7,5 miliónový cap hit Rusa Dacjuka by sa tak zišiel nejednému tímu. Dreger vo svojom prestupovom „okienku“ zároveň dodal: „Ken Holland sa aktívne snaží vymeniť zvyšný rok jeho kontraktu. Sú tu tímy, ktoré potrebujú 7,5 miliónov do zaplnenia platového stropu, no aby sa Red Wings dokázali zbaviť Dacjukovho kontraktu, potrebujú ho „osladiť.“

Spomínaným „osladením“ má byť pridanie jedného mladého talentu k Dacjukovmu kontraktu. Darren Dreger ako ideálny príklad uviedol Fína Teemuho Pulkkinena a slovenského krídelníka Tomáša Jurča. Obaja hráči nemajú dôveru kouča Johna Blashillla a vďaka veľkému ofenzívnemu potenciálu by sa mohli stať cenným obchodným artiklom.

Podľa Dregera by jeden z mladíkov mal byť veľkým lákadlom pre prípadného obchodného partnera Detroitu Red Wings. Koniec koncov, zmena dresu by Jurčovi zrejme prospela. V Detroite nedostáva dostatok priestoru, čo by sa v novom klube mohlo zmeniť a košický rodák by mohol naplno preraziť v NHL. V uplynulej sezóne nastúpil len do 44 stretnutí s bilanciou 4+2.