Main Content

Medzi horúcimi kandidátmi na výmenu aj Halák. Tu je 10 najväčších

streda, 8. jún 2016 17:00 | Autor: Dávid Lech

Medzi horúcimi kandidátmi na výmenu aj Halák. Tu je 10 najväčších
Medzi horúcimi kandidátmi na výmenu aj Halák. Tu je 10 najväčších | zdroj: © TASR

Populárny zámorský web zverejnil 10 najhorúcejších kandidátov na letný prestup. Vo výbere nechýba ani slovenské meno.

Obľúbený portál bleacherreport.com zverejnil výber desiatich najhorúcejších kandidátov na letný prestup. Hneď na desiatom mieste sa umiestnil slovenský brankár Jaroslav Halák. „Brankár Jaroslav Halák možno odohral svoj posledný zápas v New Yorku Islanders. Zraneniami sužovaný 31-ročný brankár odchytal túto sezónu len 36 zápasov. Zaznamenal 18 víťazstiev, 13 prehier a štyri prehry po predĺžení. Udržal si 91,9-percentnú úspešnosť, priemerne inkasoval len 2,30 gólov na zápas a vychytal tri shutouty,“ píše zámorský web.

Podľa zámorských novinárov všetko nasvedčuje tomu, že New York Islanders si pre nasledujúci ročník ponechá brankársku dvojicu Thomas Greiss – Jean-Francois Berube. Prvý menovaný doviedol „Isles“ k prvej víťaznej sérii v play-off od roku 1993 a Bérubé je pre zmenu veľkou brankárskou nádejou.

Počas mája sa vášnivo špekulovalo, do ktorého tímu by mohol Jaroslav Halák odísť. Situáciu na trhu ale zmenil operačný zákrok prietrže, ktorý bratislavského rodáka kvôli povinnej rekonvalescencii odstavil na 6 až 8 týždňov.

Po Halákovom uzdravení by sa mohol stať atraktívnym artiklom pre viaceré kluby, ktoré potrebujú vyriešiť brankársku otázku. Jeho 4,5-miliónový cap hit pre sezónu 2017/2018 by mohol byť problematickým bodom jednaní o prestupe. „Isles“ sa tak zrejme budú po jeho výmene musieť čiastkovo podieľať na jeho cap-hite (t.j. sumy, ktorá sa zarátava klubu do platového stropu),“ píše sa v zámorí.

Jaroslav Halák pritom nie je jediným Slovákom, o ktorého letnej výmene sa špekuluje. V prestupových vodách sa nedávno objavil aj Tomáš Jurčo (viac sa dočítate tu) či kapitán Bostonu Bruins Zdeno Chára.

TOP 10 kandidátov na letný prestup podľa bleacherreport.com:

10. Jaroslav Halák (NY Islanders)
9. Mark Streit (Philadelphia Flyers)
8. Marc-Andre Fleury (Pittsburgh Penguins)
7. Pavel Dacjuk (Detroit Red Wings)
6. Scott Hartnell (Columbus Blue Jackets)
5. Sami Vatanen (Anaheim Ducks)
4. Tyson Barrie (Colorado Avalanche)
3. Frederik Andersen (Anaheim Ducks)
2. Ryan Nugent-Hopkins (Edmonton Oilers)
1. Kevin Shattenkirk (St. Louis Blues)