Main Content

Z Trenčína odišli prví štyria hráči, hovorí sa aj o odchode ďalších siedmich

štvrtok, 9. jún 2016 08:00 | Autor: Filip Chudý

Z Trenčína odišli prví štyria hráči, hovorí sa aj o odchode ďalších siedmich
Z Trenčína odišli prví štyria hráči, hovorí sa aj o odchode ďalších siedmich | zdroj: © TASR

Vo štvrtok štartuje svoju letnú prípravu aj Trenčín. Z jeho kádra odišli už prví štyria hráči, pričom sa čoraz hlasnejšie hovorí o odchode ďalších siedmich futbalistov, všetko opôr mužstva.

Ako potvrdil AS Trenčín na svojej stránke, z mužstva odišli prví štyria hráči. Konkrétne je to kvarteto Dávid Guba, Mitchell Schet, Ryan Koolwijk a Stefan Maierhofer. Schet skončil v klube po známej dopravnej nehode. Kde budú smerovať jeho kroky, je otázne, no najviac sa hovorí o Slovane. S belasými sa v niektorých médiách podobne spájal aj Guba, ale nebolo to horúce. Toho si chcel Trenčín udržať, ale ako priznal generálny manažér Trenčína Róbert Rybníček na klubovom webe, ponuke 13. mužstva poľskej najvyššej súťaže z Niecieczy nevedeli konkurovať. Trenčín si tiež chcel ponechať Koolwijka, ale ten uprednostnil návrat domov. Iba Maierhofer tak skončil klasickým spôsobom, že klub už o jeho služby nemal záujem.

Ale ani zďaleka to nemusia byť posledné letné odchody z AS. Ako priznali samotní Trenčania na konci ligovej sezóny, veľmi reálny je odchod trojice Kingsley Madu, Matúš Bero a Gino van Kessel, no tých odchodov môže byť výrazne viac. Ibrahim Rabiu sa tiež čoraz hlasnejšie spája s prestupom, pričom zákulisné reči hovoria o tom, že odísť môže aj jeho krajan Samuel Kalu. V slovenských médiách už prebehlo aj to, že Jakub Holúbek by mohol ísť do Slovana, pričom otázna budúcnosť je aj pri Milanovi Rundičovi, ktorý ak by sa v zime nezranil, v Trenčíne už nie je. Keď tento Srb prichádzal, podpísal trojročnú zmluvu, nuž a práve teraz tri sezóny už prešli.

Viac by mohol o ďalších odchodoch z Trenčína napovedať štvrtkový začiatok prípravy.