Main Content

Martin Škrtel Middlesborough neposilní, zvolí si Turecko?

štvrtok, 9. jún 2016 10:27 | Autor: Jakub Vaverka

Martin Škrtel Middlesborough neposilní, zvolí si Turecko?
Martin Škrtel Middlesborough neposilní, zvolí si Turecko? | zdroj: © TASR

Anglické médiá aj krátko pred začiatkom Euro 2016 špekulujú o budúcnosti slovenského stredného obrancu Martina Škrtela. Skúsený stopér podľa dostupných správ v lete opustí Liverpool FC a bude si hľadať nový klub. Kam povedú jeho kroky?

Základné fakty sú jednoznačné. Po zranení v závere minulého ročníka sa Martin Škrtel nedokázal vrátiť do základnej zostavy Liverpoolu, nemecký kormidelník The Reds Jurgen Klopp mu prestal dôverovať a šance začal dávať duu Lovren- Touré. Slovenský obranca teda nemá pred nasledujúcim ročníkom veľké šance na návrat do liverpoolskeho tímu, potvrdil to aj hráčov Karol Csontó, ktorý informoval, že je približne na 90 percent isté, že rodák z Ráztočna bude v budúcej sezóne hrávať niekde inde.

V súvislosti s bývalým obrancom Zenitu Petrohrad či AS Trenčín sa spomínala dvojica tímov, turecký šampión Bestikas Istanbul a nováčik anglickej Premier League Middlesborough FC. Zdroj menom The Northern Echo prišiel s informáciou, podľa ktorej Boro boj o nášho reprezentačného kapitána vzdáva a sústredí sa na získanie lacnejších futbalistov.

Otvára sa tak turecká cesta, Besiktas zbrojí pred Ligou majstrov a 31- ročný Slovák figuruje na prestupovom zozname BJK vysoko. Je málo pravdepodobné, že k dohode dôjde pred Euro 2016, ktoré začína už zajtra, Martin Škrtel sa chce počas francúzskeho turnaja sústrediť len a len futbal. Taktiež existuje možnosť, že kvalitné výkony v drese Slovenska na Eure môžu do hry o Škrtelovi služby priviať ďalšieho záujemca, respektíve primäť nemeckého kormidelníka Jurgena Kloppa, aby dal Martinovi ešte minimálne jednu šancu.