Main Content

Bude play-off špecialista Phil Kessel hrdinom piateho zápasu?

štvrtok, 9. jún 2016 10:40 | Autor: Jakub Vaverka

Bude play-off špecialista Phil Kessel hrdinom piateho zápasu?
Bude play-off špecialista Phil Kessel hrdinom piateho zápasu? | zdroj: © TASR

Dnes v noci je na programe piaty zápas finálovej série NHL. Tučniaci z Pittsburghu vedú nad Žralokmi zo San José 3:1 a ak na svojom ľade zvíťazia, stanú sa víťazmi Stanley Cupu.

Pittsburgh Penguins začal sériu výborne, na domácom ľade vyhral postupne 3:2 a 2:1 po predĺžení, následne prehral v San José v napínavom zápase 2:3, no v dueli číslo štyri podali Pens vynikajúci výkon a v SAP Arene sa radovali z víťazstva 3:1. Družina okolo kapitána Sidneyho Crosbyho je teda jedno víťazstvo od Stanley Cupu, i keď platí stará pravda, že pomyselný posledný krok býva najťažší.

Dnes v noci sa očakáva v Consol Energy Center vybičované stretnutie. Z tábora Sharks počuť hlasy, že séria ešte neskončila, a že Žraloci dajú do toho všetko. Pittsburgh vie, že odolať San José nebude jednoduché, ale kvalitu a hráčov na to rozhodne má. Jedným z hokejistov, ktorí by v noci zo štvrtka na piatok mohli zažiariť je Američan Phil Kessel.

Kremenitý útočník s výbornou technikou, ktorý bol vynechaný z amerického výberu na septembrový World Cup, je špecialistom na zápasy play-off. Potvrdzujú to jeho štatistiky. Kessel, rodák z amerického Madisonu, odohral vo svojej kariére doposiaľ 44 zápasov vo vyraďovacích bojov a dovedna v nich nazbieral úctyhodných 42 bodov (23 gólov a 19 asistencií).

Potvrdzuje sa, že play-off zápasy, ktoré sú často tesné a rozhodujú sa až v posledných minútach, mu vyhovujú.  V tohtoročnom play-off NHL nastúpil v drese Pittsburghu zatiaľ na 21 zápasov, v ktorých sa do streleckej listiny zapísal desaťkrát a prihral na jedenásť presných zásahov.

Práve Kessel môže byť dnes v noci pomyselným jazýčkom na váhach medzi úspechom a neúspechom Penguins. V tejto fáze sezóny si obrany dávajú na najväčšie hviezdy súperov obrovský pozor, hovoriť by o tom vedel kapitán San José Joe Pavelski, ktorý ma zatiaľ vo finálovej série na svojom konte nula bodov.

 Presadiť sa, je pre najproduktívnejších hráčov tímov stále náročnejšie, bývalý hokejista Toronta či Bostonu však aj vo finále potvrdil, že ubrániť ho je veľmi náročné.  Navyše, Phil Kessel má o motiváciu na viac. Ak by sa totiž stal hrdinom rozhodujúceho duelu finále NHL, o jeho nenominácii na Svetový pohár by sa v Zámorí písalo ešte viac.

Tipnúť na to, že Phil Kessel v noci skóruje, si môžete s kurzom 3,00 tu. Risknete to?