Main Content

Šokujúci príbeh hráča NHL. Otec mu chcel zavraždiť matku

štvrtok, 9. jún 2016 13:06 | Autor: Dávid Lech

Šokujúci príbeh hráča NHL. Otec mu chcel zavraždiť matku
Šokujúci príbeh hráča NHL. Otec mu chcel zavraždiť matku | zdroj: © TASR

V roku 2009 si ho na drafte vybrali predstavitelia Los Angeles Kings. V rámci výmeny sa dostal do Vancouveru Canucks, ktorý ho postupne začal zapracovávať do prvého tímu. V posledných dvoch rokoch sa mu ale nedarí podľa jeho predstáv. Po dlhom čase prezradil dôvod, ktorý šokoval celý hokejový svet.

Do NHL ho vybrali na drafte 2009 v štvrtom kole z celkového 96. miesta organizáciou Los Angeles Kings. Cez výborné výkony vo WHL a v AHL sa dostal na osemnásť zápasov do prvého tímu „kráľov.“ V roku 2014 sa stal posilou Vancouveru Canucks, ktorý ho začal zapracovávať do prvého tímu. Vlani odohral v NHL 75 duelov so ziskom 24 bodov. V aktuálnom ročníku pendloval medzi prvým tímom a farmou v AHL.

Súdna porota v Kanade uznala vinného 52-ročného muža za prípravu vraždy svojej ženy. Tento proces si nik v zámorí nevšimol, no dva roky od tohto incidentu hráč Vancouveru Canucks Linden Vey prehovoril. Šlo o jeho otca Curtisa, ktorý plánoval vraždu svojej manželky a Lindenovej mamy Brigitte.

Ich plány odhalila samotná Brigitte Veyová, ktorá si natočila rozhovor svojho muža s milenkou Angelou Nicholsonovou, ktorá rovnako tak plánovala úmrtie svojho už bývalého manžela. Po tom, čo si nahrávku vypočula celá rodina sa rozhodlo – matka hokejistu odniesla nahrávkuna políciu.

24-ročného hokejistu to pred niekoľkými rokmi psychicky položilo. „Dlhé roky sa váš život uberá rovnakým smerom a jedného dňa sa zobudíte a všetko je úplne iné. Niečo podobné vám poriadne zmení život. Nehodlám tu sedieť a tvrdiť, že toto je čiastočný dôvod, prečo mám za sebou dva najhoršie roky kariéry, no pravdou ostáva, že keď vám niečo také zaberá miesto v mysli, je ťažké sa naplno sústrediť na hokej. Našťastie mám silnú podporu v rodine,“ cituje slová mladého hráča news.nationalpost.com, ktorý svoj príbeh prvýkrát zverejnil verejnosti pred necelým mesiacom.

Ťažké chvíle ale rodinu ešte viac zblížili. Spoločne sa podporujú nakoľko sa to dá. Okrem mamy si veľmi dobre rozumie aj so sestrou a bratom Shaunom Veyom, ktorý pred dvomi rokmi ako 28-ročný ukončil hokejovú kariéru.

Všetko sa to začalo v časoch, keď sa rodák z Wakawu v Kanade prvýkrát prebojoval do prvého tímu Los Angeles Kings. Neskôr bol vymenený do Vancouveru Canucks za voľbu v druhom kole draftu. Nucks sa o problémoch hráča dozvedeli krátko po prestupe. „Bolo pre nás dôležité, aby dostal pomoc, ktorú potreboval. Každý hokejista má v živote nejaké problémy a musí čeliť výzvam, to je normálne, ale neviem o tom, že by existoval hráč, ktorý musel čeliť niečomu takému,“ povedal prezident klubu a hokejová ikona kanadského tímu Trevor Linden.

Napriek problémom sa Linden Vey snažil naplno venovať hokeju a herne i kvalitatívne rásť. „Linden sa snažil fungovať normálne. Myslím si, že chlapci v šatni ani tréneri nikdy nevideli žiadny dôkaz toho, čo prežíva. Mohli sme si to len predstavovať. Podľa mňa sa aréna stala pre neho trochu útočišťom. Akonáhle do nej vstúpil, bolo to pre neho požehnanie. Oveľa horšie to už bolo keď odchádzal a vracal sa do „normálneho“ života,“ pokračoval bývalý hokejista, ktorý 7 rokov plnil vo Vancouveri rolu kapitána.

Prípad úkladu vraždy sa mal dostať pred súd už v roku 2014, napokon sa termín odložil, čo Veyovi podľa vlastných slov vyhovuje, pretože je už po sezóne, môže byť doma a podporovať svoju mamu, ktorá mala s prispením svojho manžela zhorieť pri „náhodne“ vzniknutom požiari. Milenka Lindenovho otca, Angela Nicholsonová, chcela pomocou drog omámiť svojho exmanžela a následne dokonať jeho zmiznutie.