Main Content

Crosbybo obviňovali z podvádzania. Teraz sa situácia otáča

štvrtok, 9. jún 2016 14:33 | Autor: Dávid Lech

Crosbybo obviňovali z podvádzania. Teraz sa situácia otáča
Crosbybo obviňovali z podvádzania. Teraz sa situácia otáča | zdroj: © TASR

Hviezda San Jose Sharks Logan Couture sa po druhom finálovom zápase NHL nechal počuť, že Sidney Crosby podvádza na vhadzovaniach. Po vyše týždni prišiel s ďalším zaujímavým vyhlásením.

Logan Couture sa po novom nechal počuť, že Crosby nie je jediným hráčom, ktorý podvádza na buly. „Každý podvádza na vhadzovaniach. Ja podvádzam, Jumbo (Joe Thornton) podvádza. Takto sa pokúšate vyhrať buly. Je v tom jeden z najlepších. Vyhráva veľa vhadzovaní,espn.go.com cituje slová najproduktívnejšieho hráča play-off so ziskom 26 kanadských bodov.

Nad obvineniami zo strany 27-ročného hokejistu súpera kapitán Pittsburghu Penguins len krútil hlavou: „Myslím, že všetci robíme v kruhu na vhadzovanie to isté,“ tvrdí líder „tučniakov.“ So svojím zverencom súhlasil aj kouč Mike Sullivan, ktorý mal po slabučkom úvode sezóny v podaní Crosbyho na hru 28-ročného centra obrovský vplyv: „Nezmysel. Nestojí to ani za reč. Sid nerobí nič, čo by nerobili iní hokejisti,“ podržal svojho hráča.

Vzápätí ale priznal, že vhadzovania zo strany mnohých hráčov nie sú nikdy úplne kóšer. „Je to súčasťou hry centra, vymyslieť spôsob ako získať výhodu na vhadzovaniach a byť na nich úspešný.

Svojho spoluhráča podržal aj obranca Kris Letang: „Keď sa pozriete na Sida, keď prišiel do NHL, bol tvorcom hry. Neskôr pracoval na svojej strele a stal sa 50-gólovým strelcom. Neskôr pracoval na vhadzovaniach a teraz má vyše 50-percentnú úspešnosť na buly. Pracuje na každom detaile svojej hry a to je to, čo z nás robí úspešný tím,“ pre sportingnews.com vzdal poklonu svojmu krajanovi.

Zatiaľ čo väčšina hráčov i expertov Crosbyho pred Coutureovými obvineniami obraňuje, niektorí novinári sa tvrdo opreli do hráča San Jose Sharks. „Couture o Crosbym povedal presne to ako keby povedal, že Stephen Curry podvádza, lebo strieľa koše veľmi často a z veľkej diaľky. Serena Williamsová podvádza lebo tenisová loptička sa po jej údere ťažko chytá. Usain Bolt podvádza, pretože beží rýchlejšie ako všetci ostatní a Lionel Messi podvádza, lebo mu nikto nevie vziať loptu,“ píše Mike DeCourcy na webe sportingnews.com podľa ktorého sú slová útočníka San Jose Sharks neopodstatnené.

Podľa viacerých vyjadrení to však vyzerá tak, že z podvádzania na buly sa stáva cenná zručnosť – ak hráč dokáže podvádzať na buly tak, aby si to rozhodcovia nevšimli.