Main Content

Hokejová mapa sa rozširuje. Vzniká hokejový Africký pohár

piatok, 10. jún 2016 09:50 | Autor: Dávid Lech

Hokejová mapa sa rozširuje. Vzniká hokejový Africký pohár
Hokejová mapa sa rozširuje. Vzniká hokejový Africký pohár | zdroj: © TASR

Najrýchlejšia hra na svete expanduje. Oficiálny turnaj sa bude hrať v krajine, v ktorej sa do pred niekoľkými rokmi zdalo utópiou.

Web nationalteamsoficehockey.com vyplával na povrch s veľmi zaujímavou informáciou. Hokej sa stáva čoraz populárnejší aj v krajinách, v ktorých rozhodne nepanujú hokejové podmienky. Najrýchlejšia hra na svete si začína postupne získavať srdcia Afričanov. Hokej na tomto kontinente je stále len v plienkach, no už sa našlo hneď niekoľko zanietencov, ktorí ho chcú povýšiť minimálne o úroveň vyššie.

Marocká hokejová federácia hrdo oznamuje, že bude organizovať prvý Africký pohár v ľadovom hokeji,“ píše spomínaný portál. Turnaj by sa mal uskutočniť v priebehu jedného týždňa od 24. do 31. júla 2016. Hostiť by ho malo marocké hlavné mesto Rabat.

Veríme, že tento pohár bude prvým z mnohých, ktoré sa uskutočnia. Tiež dúfame, že toto historické podujatie bude pre fanúšikov i zúčastnených atraktívne a vzbudí záujem nášho krásneho športu,“ píše Marocký hokejový zväz v oficiálnom stanovisku.

Turnaja by sa mali zúčastniť štyri národné tímy. Svoju krajinu budú reprezentovať hokejisti domáceho Maroka, Algérie, Nigérie a Egyptu. Bližší program a rozpis zápasov by mal byť zverejnený neskôr.