Main Content

Slovenský talent na nákupnom zozname slávneho talianskeho klubu

piatok, 10. jún 2016 08:48 | Autor: Filip Chudý

Slovenský talent na nákupnom zozname slávneho talianskeho klubu
Slovenský talent na nákupnom zozname slávneho talianskeho klubu | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie sa pomaly rozbieha, a to nielen doma, ale tiež vo svete. A týka sa aj slovenských futbalistov. O veľký slovenský talent prejavil záujem slávny taliansky klub, ktorý si zahrá aj v pohárovej Európe.

Talianske médiá vyšli s informáciou, že o slovenského reprezentanta do 21 rokov Dávida Ivana má záujem Fiorentina. Nitriansky odchovanec údajne zaujal portugalského trénera fialiek Paula Sousu, ktorý by chcel nášho stredopoliara angažovať ešte pred začiatkom letnej prípravy. Prestupová suma by mala byť údajne na úrovni jedného milióna eur.

Ivan sa v tejto sezóne prepracoval do základnej zostavy Sampdorie Janov, s ktorou má ešte trojročnú zmluvu, ale tá si nevybojovala pohárovú miestenku, čiže účasť v Európskej lige si v budúcej sezóne nezopakuje. Ale to sa nemusí týkať Ivana, keďže Fiorentina sa vďaka piatemu miestu kvalifikovala priamo do skupinovej fázy európskej pohárovej súťaže číslo dva.

Fiorentina patrí v ostatných rokoch do širšej talianskej špičky, veď už štyrikrát za sebou neskončila horšia ako piata. Pre Ivana by to tak mohol byť ďalší zaujímavý schodík smerom nahor v jeho kariére.