Main Content

Analýza: Zvládnu Francúzi dôležitý otvárací zápas Euro? Pozrite si naše tipy

piatok, 10. jún 2016 08:54 | Autor: Jakub Mihálik

Analýza: Zvládnu Francúzi dôležitý otvárací zápas Euro? Pozrite si naše tipy
Analýza: Zvládnu Francúzi dôležitý otvárací zápas Euro? Pozrite si naše tipy | zdroj: © TASR

Zastaví najlepšia defenzíva kvalifikácie hviezdne mená v domácom tíme? Pozrite si naše tipy dňa na Euro 2016.

Francúzsko - Rumunsko (21:00)

Futbaloví priaznivci v Európe, ale aj po celom svete sa po dvoch rokoch dočkali ďalšieho futbalového sviatku. Všetka pozornosť bude v piatok upretá na otvárací duel ME 2016 na kultovom štadióne Stade de France. Francúzi si po dvoch rokoch vyskúšajú súťažný duel, keďže ako usporiadateľ Eura nemuseli zvádzať tuhé boje v kvalifikácii. Postaví sa im výber Rumunska, ktorý v tej svojej kvalifikačnej skupine zaujal najmä fantastickou defenzívou, keď v desiatich zápasoch inkasovali neuveriteľné dva góly. Mnoho skeptikov namieta zložením F skupiny, v ktorej sa predstavilo Severné Írsko, Maďarsko, Fínsko, Faerské ostrovy a sklamanie kvalifikácie, Grécko, no spomínaná bilancia určite nebude náhoda. Najmä, ak vezmeme do úvahy, že v marci Rumuni remizovali so Španielskom v pomere 0:0.

Napriek nespornej kvalite Rumunov však tento duel bude najmä o domácom tíme a o tom, ako sa dokážu vysporiadať s tlakom úvodného zápasu. V celej histórii európskeho šampionátu len raz dokázala usporiadateľská krajina vyhrať v otváracom zápase. V roku 1984 sa to podarilo práve Francúzsku , čo spolu so zvládnutým turnajom MS 1998 naznačuje, že Francúzom tlak domáceho prostredia nezväzuje nohy tak, ako iným krajinám.

Les Bleus do tohto turnaja vstupujú s futbalistami silnej generácie, ktorá chce napodobniť Zidana a spol. a len málokto bude namietať, že mená ako Pogba, Griezmann, Matuidi a ďalší na to nemajú dostatočnú kvalitu.

Kvôli zraneniam na pozícii stopéra, keď na poslednú chvíľu vypadli z nominácie Varane z Realu Madrid a Mathieu z FC Barcelona, visí menší otáznik nad obranou, respektíve nad jej súčinnosťou, ktorá v prvom prípravnom zápase s Kamerunom troche viazla, no aj čisté konto proti Škótsku dokazuje, že postupne sa táto situácia zlepšuje.

Záloha a útok potom majú svetové parameter, keď galský kohút vo všetkých štyroch tohtoročných zápasoch strelil 3 a viac góly. Holanďanom strelili tri, Rusom štyri, spomínanému Kamerunu a Škótsku takisto po tri. (Kurz na minimálne 2 góly v rumunskej sieti je 1,50, na to, že sa Les Bleus presadia aspoň trikrát až 2,80).

Dá sa očakávať, že Rumuni budú od začiatku chcieť eliminovať francúzske ofenzívne hviezdy s Giroudom, Griezmannom a Payetom, preto v prvom polčase očakávame opatrný futbal s nanajvýš jedným gólom (v prvom polčase padne 0-1 gól v kurze 1,40. V prvom polčase padne presne 0 gólov v kurze 2,87). Francúzi si určite sú vedomí defenzívnych kvalít Rumunov a pre tento duel sa budú musieť obrniť trpezlivosťou. Za skúšku stojí aj stávka na to, že v druhom polčase padne viac gólov ako v prvom (kurz 2,00).

Postupom času by sa však enormná kvalita na strane domácich mala prejaviť a Francúzi by mali zlomiť súperov odpor. Na ich výhru ponúka Tipsport kurz 1,32, čo odporúčame, ak sa rozhodnete spojiť na tiket viacero zápasov programu Eura. Na výhru domáceho favorita o dva a viac gólov ponúka ázijský hendikep v kurze 2,00.

Otváracie duely veľkých turnajov sú spojené s úvodným tlakom na domáce mužstvá. Očakávame, že po rozpačitom prvom polčase sa domáci stroj rozbehne naplno a pripíše si dôležité víťazstvo, ktoré ho naštartuje k ďalekej jazde domácim turnajom.

Odporúčané tipy: