Main Content

Barcelona hľadá nového obrancu: Bude ním Azpilicueta?

piatok, 10. jún 2016 12:00 | Autor: Jakub Vaverka

Barcelona hľadá nového obrancu: Bude ním Azpilicueta?
Barcelona hľadá nového obrancu: Bude ním Azpilicueta? | zdroj: © TASR

Po odchode krajného obrancu Daniho Alvesa vznikol Barcelone problém. Katalánci momentálne nemajú vo svojom kádri plnohodnotnú náhradu za extravagantného Brazílčana. Preto sa na prestupovom trhu obzerajú po možných náhradách.

Prekvapivým prestupovým cieľom FC Barcelona je podľa britského denníka Daily Telegraph španielsky krajný bek londýnskej Chelsea Cesar Azpilicueta. The Blues majú za sebou hrôzostrašný ročník, v ktorom ostali bez trofeje a v nasledujúcej sezóne si nezahrajú v pohárovej Európe. Bojovný Azpilicueta patril medzi malé percento hráčov, ktorí si udržali aj napriek hernej kríze vysoký herný štandard.

Barcelona sa po odchode Daniho Alvesa do Juventusu Turín sústredila najprv na Hectora Bellerína z Arsenalu, avšak odchovanca katalánskeho giganta londýnsky celok odmieta pustiť, pričom o odchode z Emirates Stadium neuvažuje ani samotný hráč. Ďalším hráčom, o ktorého sa Blaugranas interesovali bol francúzsky reprezentanta Samuel Umtiti z Olympiqueu Lyon,  hráčov agent ale poprel fakt, že by Umtiti odchádzal do Katalánska.

Rad sa teda dostal na bývalého obrancu španielskej Osasuny Pamplona Cesara Azpilicueta. „Dave“, ako hráča na Stamford Bridge prezývajú dokáže hrať na viacerých postoch, v defenzíve nemá problém zastať ľavú aj pravú stranu, v kritických prípadoch sa môže objaviť aj na stopérskom poste, pričom ofenzívne chúťky mu dovoľujú štartovať aj na krídle.

Azpilicueta odcestoval so Španielskom na Euro 2016, kde by naňho mohli vplývať hráči Barcelony, aby sa rozhodol pre transfer na Camp Nou. Veľkým lákadlom by mohla byť pozícia v základnej zostave katalánskeho giganta a budúcoročná účasť v Lige majstrov. Nový tréner Chelsea Antonio Conte však podľa dostupných správ s Cesarom ráta a o jeho predaji ani len neuvažoval. Všetko bude záležať na vôli hráča a výške prípadnej barcelonskej ponuky.