Main Content

Luka Modrič: Chcem vyhrať s Chorvátskom veľký turnaj

piatok, 10. jún 2016 12:15 | Autor: Jakub Vaverka

Luka Modrič: Chcem vyhrať s Chorvátskom veľký turnaj
Luka Modrič: Chcem vyhrať s Chorvátskom veľký turnaj | zdroj: © TASR

Už dnes začína ostro sledovaný kontinentálny turnaj Euro 2016, ktorý by mal byť najvyrovnanejší za posledné roky. Medzi čierne kone turnaja by mohlo patriť aj Chorvátsko. Verí tomu aj hviezdny stredopoliar Luka Modrič.

Stredopoliar Realu Madrid a jedna z najväčších opôr chorvátskej reprezentácie, vlasatý technik Luka Modrič, sa už nevie dočkať bojov na Euro 2016. Bývalý hráč Dinama Záhreb či Tottenhamu Hotspur sa môže považovať za pomerne úspešného futbalistu, veď za posledné tri roky vyhral dvakrát Ligu majstrov.

Samotný Modrič je však ambiciózny a rád by si zapísal ďalšie úspechy. O svojim ideách hovoril pre španielsky denník Marca : „Chcel by som vyhrať s Chorvátskom veľký turnaj, alebo sa na ňom aspoň dostať ďaleko. Taktiež som stále nevyhral La Ligu. Neprehrávam v ničom v živote, ani v športe, avšak prípadná bolesť z prehry s Chorvátskom by bola veľmi silná. Keď sme vypadli na Eure 2008 s Tureckom na penalty, vyplakal som veľa sĺz.“

Modrič sa pred štartom francúzskeho Eura cíti dobre, verí, že kvalitné výkony z dresu Bieleho Baletu prenesie aj do národnému tímu: „Cítim sa v skvelej forme, i keď musím povedať, že najlepšie som podľa mňa na tom bol v roku 2014, keď sme vyhrali Ligu majstrov, Copa del Rey, UEFA Supercup a boli sme neporazení 22-krát za sebou.“

Chorváti sú na ME vyžrebovaní do náročnej skupiny, čakajú ich obhajcovia prvenstva Španieli, nepríjemní Turci či nevyspytateľné Česko: „Čakajú nás známi súperi. Myslím si, že skupina je veľmi náročná. Najprv hráme s Tureckom, potom s Českom a na záver so Španielskom. Podľa mňa bude kľúčom k úspechu prvý zápas, ak sa nám ho podarí vyhrať, cesta do vyraďovacej fázy bude jednoduchšia.