Main Content

Mourinho pripravený loviť v Reale Madrid

piatok, 10. jún 2016 13:55 | Autor: Timotej Gašper

Mourinho pripravený loviť v Reale Madrid
Mourinho pripravený loviť v Reale Madrid | zdroj: © TASR

Nový tréner Manchestru United plánuje v lete značne obmeniť a hlavne posilniť káder. Jednou z najdôležitejších častí skladačky sa už čoskoro má stať hviezdny nemecký reprezentant.

Odchovanec klubu Hansa Rostock Toni Kroos zaujal už ako 16 ročný, kedy si ho do mládežníckych kategórií vybral Bayern Mníchov. Až na polročnú prestávku, ktorú strávil nadaný technik na hosťovaní v Leverkusene, bol Toni členom FC Bayern 8 rokov. Počas posledných sezón v drese FCB patril medzi stabilné opory bavorského kádra a vypracoval sa medzi najlepších stredných záložníkov vôbec.

Ku koncu sezóny 13/14 sa začali čoraz viac objavovať špekulácie, podľa ktorých má Kroos zlé vzťahy s vedením „Die Rotten“ a chystá sa prestúpiť. O jeho podpis sa bili Manchester United a Real Madrid, no nakoniec vyhral druhý menovaný a hneď po MS 2014 vtedy 24 ročný Toni prestúpil na Santiago Bernabeu za 25 miliónov eur. Aktuálne skončil 26-ročný Nemec v Reale druhú sezónu, ktorú okorenil ziskom jedenástej trofeje Ligy majstrov.

Kroos v drese „Merengues“ nastúpil zatiaľ na 99 zápasov, no je dosť možné, že jubilejnú stovku v hlavnom meste Španielska už nestihne. Už vyššie spomenutý Manchester United sa totižto opäť vrátil do boja o stredného záložníka Pusiniek a je možné, že tentokrát už konečne uspeje.

Britský Daily Express prišiel nedávno so správou, podľa ktorej Toni Kroos figuruje v plánoch Joseho Mourinha po tom, čo sa United pravdepodobne nepodarí získať Bosniaka Miralema Pjaniča. Nieje to však po prvý krát, čo klub z Old Traffordu usiluje o zisk nemeckého génia. Pred prestupom do Realu Madrid mal Toni na stole ponuku aj od „Red Devils“, ktorú ale odmietol. Teraz je podľa dostupných informácií United veľmi blízko k skompletizovaniu tohto prestupu, ktorý by anglický klub mal stáť 31 miliónov libier.