Main Content

Tipujeme Slovensko – Wales a ďalšie zápasy EURO s kurzom 5,76

sobota, 11. jún 2016 10:20 | Autor: Filip Chudý

Tipujeme Slovensko – Wales a ďalšie zápasy EURO s kurzom 5,76
Tipujeme Slovensko – Wales a ďalšie zápasy EURO s kurzom 5,76 | zdroj: © TASR

A je to tu! Euro sa začalo a do hry už vstupuje aj Slovensko. To nemôžu zmeškať ani tipéri! My sme sa pozreli na všetky dnešné zápasy tipérskou optikou. Samozrejme nechýba ani tip na duel Slovensko – Wales!

Albánsko – Švajčiarsko (o 15:00)

Pôjde o akýsi bratovražedný súboj, pre Xhakovcov doslova. Vlastne takmer všetci najlepší hráči Švajčiarska majú albánsky pôvod, čo je nielen zaujímavosť, ale aj fakt, ktorý môže ovplyvniť zápas, podobne, ako to, že veľa albánskych reprezentantov má Švajčiarsko ako druhý (prvý) domov.

Švajčiarom sa síce v príprave nedarilo, keď prehrali až trikrát, ale vzhľadom na svoje skúsenosti sú favoritom. Ťažko teraz odhadovať, čo spraví s Albáncami premiéra na veľkom podujatí, pretože to môže na nich zapôsobiť pozitívne aj negatívne. V každom prípade tlak bude na Švajčiaroch, tí musia. A hoci ten tlak môžu uniesť, akoby v ostatnom čase zabudli, ako sa vyhráva o viac gólov. Preto odporúčame tip s hendikepom, že Švajčiarsko vyhrá maximálne o gól, pričom vďaka nemu eliminujete aj to, že by sa zrodilo prekvapenie, ktoré nemožno vylúčiť.

Náš tip:Albánsko – Švajčiarsko 1:0, 1X neprehra domácich v kurze 1,27 na Tipsport.sk.


 

Wales – Slovensko (o 18:00)

Ide o historickú premiéru pre oboch na európskom šampionáte, no aj tak máme výhodu, keďže značná časť našich chlapcov už vie, čo je to veľký turnaj. Keď to trochu odľahčíme, súperi vlastne ani nevedia, ako to vyzerá mimo Britských ostrovov, veď len Bale hrá na „pevnine“.

Wales zvolil iba jeden prípravný zápas pred Eurom a v ňom dostal vo Švédsku trojku. To naši takmer trikrát vyhrali, ale to slovo takmer je dôležité. Remizovali sme totiž iba so Severnými Írmi, čo sú podobní „betonári,“ len s tým rozdielom, že Wales má lepšie individuality.

Bale je najväčšia a miestami jediná útočná zbraň Walesanov, ak ho udržíme na uzde, minimálne remíza nám neujde, ale my chceme vyhrať! Máme natoľko skúsené mužstvo, že by sa mu nemali roztriasť nohy pred tým, že toto je zápas európskeho šampionátu, pri Walesanoch si už takí istí byť nemôžeme. Ostrovania podpichovali Kozáka, či si bude žiadať autogram od najväčšej hviezdy súpera, ten im odkázal, že si bude Bale od neho... Možno inokedy by to Ján Kozák vrátil iným spôsobom, no teraz prehovorí len v zápase, ušije dobrú taktiku a my vyhráme. Nemáme najmenší dôvod našim hráčom neveriť.

Náš tip:výhra hostí v kurze 2,75 na Tipsport.sk


 

Anglicko – Rusko (o 21:00)

Angličanom sa darilo v kvalifikácii, darilo sa im pomerne slušne aj v príprave, ale to je už nepodstatné, lebo toto je veľký turnaj, v ktorých má kolíska futbalu už tradične problém. Ale ten má momentálne aj Rusko, pretože mu vypadol Denisov a v strede poľa to nemusí byť ružové.

Ale v žiadnom prípade sa nedá čakať, že Rusom sa roztrasú kolená pred tým, že budú hrať proti Anglicku, pretože oni nemajú v povahe sa niekomu skláňať. Skôr sa dá očakávať, že občas to bude pripomínať súboj dvoch politických mocností.

Z toho dôvodu si myslíme, že to bude trochu nervózny zápas, čo sa ukáže aj pri počte žltých kariet. Očakávame štyri a viac takýchto napomenutí. Potvrdzujú to aj iné dva fakty. Rozhodcom je Taliana Nicola Rizzoli, ktorý má kariérny priemer presne štyri žlté karty na zápas.

Navyše si treba uvedomiť to, že v prvých zápasoch na veľkých turnajoch ukazujú rozhodcovia vždy viac kariet, keďže tesne predtým mali seminár, kde im ukážu, za čo všetko majú dávať žlté, no a oni ich dávajú, to je dlhodobý jav. Rozhodcovský meter sa obrusuje až potom s priebehom turnaja, ale na úvod bude kartový, zvlášť v takomto vybičovanom zápase.

Náš tip:4 žlté karty a viac v kurze 1,65 na Tipsport.sk


 

Celkový kurz našich tipov:
5,76 na Tipsport.sk