Main Content

Albánsko - Švajčiarsko 0:1, G. Xhaka: „Bolo to zvláštne"

sobota, 11. jún 2016 19:05 | Autor: TASR

Albánsko - Švajčiarsko
Albánsko - Švajčiarsko | zdroj: © TASR

Lens 11. júna (TASR) - Futbalisti Švajčiarska zvíťazili vo svojom prvom zápase na ME vo Francúzsku nad Albánskom 1:0. K víťazstvu ich nasmeroval gól stopéra Fabiana Schära už v 5. minúte. Snahy Albáncov o víťazstvo sa výrazne znížili v 36. minúte, keď bol po druhej žltej karte vylúčený kapitán Lorik Cana. Po tomto momente mali oba tímy viacero možností na strelenie gólu, ale brankári boli pre svoje mužstvá výraznými oporami.

Hlasy (dpa, uefa.com):

Gianni De Biasi, tréner Albánska: "Chceli sme mať dobrý štart do zápasu, ale to sa nestalo. V prvých 20 minútach sme boli pod tlakom, dostali sme gól a ten nám spravil zápas oveľa ťažším. Jedným z kľúčových momentov bola červená karta. Dnes sme nemali šťastie ani v útoku a veľmi nás mrzí najmä šanca Gashiho v závere zápasu."

Granit Xhaka, stredopoliar Švajčiarska: "Albánsko malo veľkú podporu v hľadisku. Tento zápas bol špeciálny pre moju rodinu, keďže hrali dvaja bratia na rôznych stranách. Bolo to zvláštne. Hráči Albánska boli veľmi nebezpeční a mali aj niekoľko šancí."