Main Content

Duda zaujal, chce ho získať taliansky veľkoklub!

nedeľa, 12. jún 2016 13:30 | Autor: Filip Chudý

Duda zaujal, chce ho získať taliansky veľkoklub!
Duda zaujal, chce ho získať taliansky veľkoklub! | zdroj: © TASR

Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda strelil náš historicky prvý gól na európskom šampionáte. No tešiť ho môže aj to, že sa oňho zaujíma taliansky veľkoklub, ktorý zháňa posily na Ligu majstrov.

Určitým spôsobom sa Ondrej Duda stal legendou, lebo odteraz bude mať aj prívlastok, že je historicky prvý strelec samostatnej slovenskej reprezentácie na európskom šampionáte, čo si minimálne futbalová história zapamätá.

A hoci mu tento moment môže pomôcť aj na prestupovom poli, už pred zápasom s Walesom sa šírili správy, že o nášho reprezentanta sa zaujíma AS Rím. Informoval o tom taliansky novinár Gianluca Di Marzio na sociálnej sieti. Tento istý novinár podobne pred rokom informoval o tom, keď Dudu chcel Inter Miláno, pričom sa to ukázalo byť pravdivé. Rimania údajne Dudu sledovali už v zápasoch proti Nemecku a Severnému Írsku, čiže určite im neuniklo ani to, že dal gól Walesu.

No Duda sa teraz koncentruje na Euro, prípadný prestup sa bude riešiť zrejme až po ňom. No AS Rím posily potrebuje, keďže v auguste ho čaká boj o postup do skupinovej fázy Ligy majstrov. Teoreticky si ju môžu zahrať v rímskom drese až dvaja Slováci, no to by musel aj Norbert Gyömbér prestúpiť z Catanie do AS natvrdo.