Main Content

LA potrebuje priestor pod platovým stropom. Doplatiť na to môže Gáborík

nedeľa, 12. jún 2016 14:54 | Autor: Dávid Lech

LA potrebuje priestor pod platovým stropom. Doplatiť na to môže Gáborík
LA potrebuje priestor pod platovým stropom. Doplatiť na to môže Gáborík | zdroj: © TASR

Los Angeles Kings vypadlo v aktuálnej sezóne NHL v play-off hneď v prvom kole. Po neúspešnej sezóne sa v klube podľa dostupných informácií chystajú viaceré zmeny, na ktoré by mohol doplatiť aj hviezdny slovenský krídelník Marián Gáborík.

Po odchode Rusa Vjačeslava Vojnova do Európy Los Angeles Kings nedokázalo v zadných radoch nájsť adekvátnu náhradu za 26-ročného beka. Práve na poste obrancu tlačí Los Angeles Kings najviac topánka. 1. júla sa pritom krídelník Milan Lucic môže stať voľným hráčom a ak si ho bude chcieť kalifornský tím udržať, bude mu na stôl musieť predložiť finančne zaujímavú ponuku.

Pre lepšie vyhliadky do budúcnosti by ale „králi“ potrebovali taktiež posilniť káder, čo je vzhľadom k minimálnemu priestoru Kings pod platovým stropom takmer nemožné. Populárny web venujúci sa prestupovým špekuláciám mynhltraderumors.com tak zverejnil informáciu, že klub by mohol opustiť jeden z dvoch najstarších útočníkov v tíme.

36-ročný Vincent Lecavalier už počas sezóny ohlásil, že po sezóne ukončí aktívnu hokejovú kariéru. Najstarším útočníkom tímu sa tak stal Slovák Marián Gáborík. Hneď za ním nasleduje kapitán Dustin Brown. Práve jeden z týchto hráčov by údajne vedenie klubu bolo ochotné obetovať pre uvoľnenie platového stropu.

34-ročný Gáborík vynechal 28 zápasov pre zranenie kolena a do zostavy sa vrátil až v play-off. Navyše má primeraný cap hit vo výške 4,875 miliónov USD. Kapitán Kings pokračuje v poklese formy a produktivity a so šesťročným kontraktom na 5,875 miliónov by ako 31-ročný mohol byť ťažšie vymeniteľný,“ píše spomínaný zámorský portál.

Faktom ostáva, že vedenie Los Angeles Kings má záujem urobiť niekoľko zmien v zostave a fanúšikovia Kings už dlhé obdobie volajú po výmene svojho kapitána Browna, ktorého výkonnosť rok čo rok klesá. Ako reálnejšia sa zdá byť výmena Mariána Gáboríka, ktorý potencionálnemu novému zamestnávateľovi stále má čo ponúknuť a jeho spomínaný cap hit (suma, ktorá sa zarátava klubu do platového stropu) vo výške 4,875 USD nie je až taká vysoká.