Main Content

Tipujeme Taliansko - Belgicko aj Španielsko - Česko. Zostavili sme tiket s kurzom 4,93

pondelok, 13. jún 2016 10:56 | Autor: Filip Chudý

Tipujeme Taliansko - Belgicko aj Španielsko - Česko. Zostavili sme tiket s kurzom 4,93
Tipujeme Taliansko - Belgicko aj Španielsko - Česko. Zostavili sme tiket s kurzom 4,93 | zdroj: © TASR

Euro pokračuje v rýchlom tempe ďalej. Dnes je na programe prvý šláger Belgicko – Taliansko a tiež sa črtá tiež prvá jasnejšia záležitosť.

Španielsko – Česko (o 15:00)

Hoci máme za sebou už tri hracie dni Eura 2016, ešte sa nestalo, že by niekto niekomu naložil, alebo aspoň bolo o jeho výhre rozhodnuté už dávno pred koncom. Veď až včera Nemci ako prví vyhrali zápas o dva góly, aj to vďaka poslednému útoku do otvorenej obrany. To jasne potvrdzuje fakt, že na starom kontinente už slabého súpera niet. Ale zároveň nemožno tvrdiť, že všetci sú úplne vyrovnaní.

Španieli majú zrejme najsilnejší káder zo všetkých účastníkov, ktorý môže smelo pomýšľať na obhajobu titulu. To Česi majú mužstvo zložené z veľkej časti z hráčov domácej ligy, jedine brankár Petr Čech by mohol pomýšľať na miesto v španielskom kádri. No a práve od neho bude veľa záležať, pretože asi len jeho výborný výkon dáva Čechom aspoň nejakú šancu.

No keďže našich susedov netrénuje Kozák ani Weiss, ťažko čakať, že by Česi mohli vyhrať. Veľmi neveríme ani remíze, skôr sa prikláňame k tomu, že Španieli budú prví, kto vyhrá na tohtoročnom Eure aspoň trochu jasnejším spôsobom. Musia si totiž napraviť pošramotenú povesť po domácej prehre s Gruzínskom.

Jedna výsledková zaujímavosť z prípravy. Španielsko – Kórejská republika 6:1, o štyri dni neskôr Česko – Kórejská republika 1:2. Každý duel je síce iný, ale niečo to naznačuje. Výhra Španielska je viac-menej jasná (kurz 1,44), ale my odporúčame tip s hendikepom, výhra Španielska aspoň o dva góly je veľmi reálna.

Náš tip:výhra domácich s hendikepom 0:1 v kurze 2,30 na Tipsport.sk

Írsko – Švédsko (o 18:00)

Keď sa pozrieme na zloženie E-skupiny, tak možno povedať, že pre oboch pôjde zrejme o kľúčový zápas. Kto ho prehrá, ten bude mať veľké problémy s tým, aby si vybojoval postup do vyraďovacej fázy. To si obe strany určite uvedomujú, preto základom bude neprehrať.

Obaja sa streli nedávno aj v súťažných stretnutiach, konkrétne v kvalifikácii na MS 2014. Vo Švédsku sa zrodila bezgólová remíza, v Írsku vyhrali Švédi 2:1. Tieto výsledky naznačujú určitú vyrovnanosť medzi mužstvami, ale zároveň aj to, že Švédi sú o niečo málo lepší. Potvrdzuje to aj pohľad na kádre oboch mužstiev. V oboch nájdeme skúsenosť, ale ak by sme išli meno po mene, Švédi sú na tom o niečo málo lepšie. A podobný výsledok vzíde aj pri porovnaní najväčších hviezd. Íri majú síce skvelého Robbieho Keana, ale Švédi majú Zlatana Inrahimoviča, čím je povedané všetko.

Z tohto dôvodu sú miernym favoritom Severania, ale jedna vec je byť favorit, resp. mať hernú prevahu, no ďalšou je zas konečný výsledok. Preto odporúčame, aj vzhľadom na dôležitosť stretnutia, poisťujúci tip X2, ktorý je stále pomerne slušne ohodnotený.

Náš tip:X2 neprehra hostí v kurze 1,34 na Tipsport.sk

Belgicko – Taliansko (o 21:00)

V Lyone sa odohrá najväčší šláger prvého hracieho kola. Je to súboj dvoch ašpirantov na popredné umiestnenie. Belgicko je podľa svetového rebríčka momentálne najlepším európskym mužstvom, celkovo je na svete druhé. To Taliani sú na dvanástej priečke a zároveň kontinentálnou sedmičkou. Aj preto je podľa kurzov favoritom Belgicko, ale pri všetkej úcte, viac skúseností je na strane Talianov, pričom im navyše maximálne vyhovuje, že sú pred týmto súbojom trochu v úzadí.

Belgičania majú v ofenzíve veľký výber kvalitných hráčov, problémom je len to, že väčšina z nich bude sedieť na lavičke, keďže nemôžu hrať všetci. V defenzíve to už taká sláva nie je, veď sedemkrát za sebou nedokázali Belgičania udržať čisté konto a v ostatných 11 stretnutiach to dokázali len raz, gól im dala dokonca aj Andorra.

To Taliani majú defenzívu na vysokej úrovni, hoci nie vždy to v prípade potvrdila. Je v nej jasný rukopis Juventusu Turín, ktorého hra narobila problémy úplne najlepším tímom sveta. K tomu treba pridať taktickú vyspelosť všetkých hráčov Talianska. Vpredu síce nemajú také veľké mená, ako zvykli mať v minulosti, ale v tomto zápase to vadiť nemusí, keďže rýchlych hráčov na protiútoky v talianskom kádri je dostatok.

V novembri síce Belgicko doma porazilo v prípravnom zápase Taliansko 3:1. Ale štatisticky išlo o vyrovnaný duel. Taliani sa určite z toho poučia a na neutrálnej pôde a hlavne v ostrom zápase to bude úplne o niečom inom. Podľa nás na úvod európskeho šampionátu neprehrajú.

Náš tip:X2 neprehra hostí v kurze 1,60 na Tipsport.sk

Celkový kurz našich tipov:
4,93 na Tipsport.sk