Main Content

Hodgson kritizoval Baleove komentáre, hovoril o dešpekte

utorok, 14. jún 2016 10:00 | Autor: Jakub Vaverka

Hodgson kritizoval Baleove komentáre, hovoril o dešpekte
Hodgson kritizoval Baleove komentáre, hovoril o dešpekte | zdroj: © TASR

Víťazstvo nad Slovenskom futbalistov Walesu výrazne namotivovalo, dôkazom toho je aj hviezdny Gareth Bale, ktorý adresoval na adresu veľkého rivala Anglicka niekoľko štipľavých komentárov. Svoje k tomu hovorí kouč Albionu Roy Hodgson.

Najdrahší futbalista v dejinách tejto hry, víťaz Ligy majstrov 2016 a jedna z najväčších hviezd Euro 2016, záložník Realu Madrid Gareth Bale, hovoril o Angličanoch, že im chýba potrebná túžba a nasadenie. Bale sa netají tým, že Albion berie ako veľkého rivala a veľmi rád by s reprezentáciou Walesu vo Francúzsku z anglického tieňa vystúpil.

V štvrtok sa Wales stretne s Anglickom, ak Draci zvíťazia, budú mať na svojom konte šesť bodov a postup do ďalšej fázy turnaja vo vrecku. To je pre malú britskú krajinu obrovská motivácia. Anglicko, ktoré má po remíze s Ruskom iba jeden bod, potrebuje vyhrať.

Tréner The Three Lions Roy Hodgson sa nechcel púšťať do mediálnej vojny s hviezdou Walesu, štipľavé komentáre vlasatého krídelníka Realu Madrid komentoval diplomaticky: „Dostávať nepríjemné komentáre bez rešpektu je súčasťou práce futbalistu a futbalového trénera. Ja druhých ľudí nikdy nekomentujem. Som vo futbalovom priemysle celkom dlho a viem, že súper má vždy svoj názor. Predtým to bol ruský brankár Igor Akinfejev, teraz je to Gareth Bale.“

Hodgson potvrdil, že názory súperov si síce vypočuje, no nedáva im veľký význam. Jeho slová prebral portál Goal.com: „Môžu mať rozdielne názory, no osobne nemám žiadne pochybnosti o našom patriotizme a túžbe. To je dôležitá vec. Ak verí niečomu inému, môže, je to jeho názor. My však vieme kto sme, vieme čo sme. Nepochybujeme o sebe.“