Main Content

Súper Slovenska Danny Rose: Začal som viac riskovať

utorok, 14. jún 2016 10:00 | Autor: Jakub Vaverka

Danny Rose a Harry Kane
Danny Rose a Harry Kane | zdroj: © TASR

Tréner Anglicka Roy Hodgson si mohol pred Euro 2016 vybrať konečnú nomináciu z veľkého počtu hráčov, do nabitej zostavy The Three Lions sa dostal aj agilný krajný bek z londýnskeho Tottenhamu Hotspur, Danny Rose. Sympatický bek hovoril o rôznych témach s novinármi z britského denníka Guardian.

Danny Rose sa aj napriek veľkej konkurencii prebojoval do základnej jedenástky Albionu, prvý zápas na kontinentálnom šampionáte odohral v sobotu. Angličania smolne remizovali s Ruskom 1:1, keď inkasovali až v nadstavenom čase druhého polčasu. Rose odohral kvalitný duel, za svoju pripravenosť podľa svojich slov vo veľkom vďačí trénerovi Tottenhamu Hotspur Mauriciovi Pochettinovi: „Nikdy som nemal trénera, ktorý by sa mi tak venoval, a ktorý by dopomohol sa ako ľavému obrancovi tak zlepšiť. Až kým neprišiel Maurico do Tottenhamu,“ začal Rose pre denník the Guardian. 

Následne pokračoval: „Pochettino chce, aby som hral s rovnakou aroganciou ako Brazílčan Marcelo v Reale Madrid. Keď Marcelo nastupuje na zápas, pôsobí, ako najlepší hráč na svojom poste na svete. Pochettino chce, aby som duely štartoval s podobným postojom aj ja.“

Rose odohral výborný ročník, s Tottenhamom dlho bojoval o majstrovský titul a nakoniec sa mohol tešiť z tretej priečky v Premier League: „Postupne prichádzala sebaistota. Na konci sezóny som bol veľmi sebavedomý, dostal som sa na tú úroveň. Začal som viac riskovať. Bolo to niečo, čo som si užíval.“

Skvelá sezóna v podaní Tottenhamu otvorila dvere do reprezentácie Anglicka hneď niekoľkým futbalistom Spurs. Spomenúť môžeme okrem Rosea aj talentovaných stredopoliarov Erica Diera s Delem Allim či kanoniera Harryho Kanea. Anglicko má po prvom zápase na konte jeden bod, v druhom kole Albion narazí v britskom derby na Wales, v závere skupinovej fázy vyzvú Rosea a spol. Slováci.