Main Content

O Bénesa je záujem v bundeslige!

utorok, 14. jún 2016 10:13 | Autor: Filip Chudý

O Bénesa je záujem v bundeslige!
O Bénesa je záujem v bundeslige! | zdroj: © TASR

Talentovaný slovenský futbalista László Bénes sa údajne ocitol na nákupnom zozname klubov z bundesligy. Jeho prípadný prestup týmto smerom síce nikto nepotvrdil, ale ani nevyvrátil.

Hoci mal László Bénes v jarnej časti zdravotné problémy a v druhej časti tohto ročníka našej najvyššej súťaži odohral len štyri stretnutia, čoraz viac sa začína spomínať jeho prestup. Rodák z Dunajskej Stredy sa cez Šamorín a DAC dostal do mládežníckej akadémie Györu, kde ho vychovali a zažil aj debut v seniorskom futbale. Do Žiliny prišiel počas minulej zimy. Následne si ho pod Dubňom pripravovali, veď vtedy na jar odohral len osem zápasov, z toho iba dvakrát odohral viac ako polčas.

Ale počas tejto jesene naplno zažiaril, čo neuniklo pozornosti zahraničných klubov. Už niekoľko týždňov sa hovorí o tom, že majú mať oňho eminentný záujem hlavne kluby z nemeckej bundesligy. Na začiatku letnej prípravy Žiliny sa k tomu vyjadril aj Adrián Guľa. „Bénes je významný hráč, má vysokú kvalitu. Uvidíme, ale na to, aby sa to stretlo, potrebujete dohodu troch strán. To je potenciálny zástupca, ktorý má záujem, samotný hráč a tiež aj klub, keďže je tu zmluvne viazaný,“ povedal pre TA3 ohľadom Bénesovho možného prestupu do nemeckej bundesligy tréner MŠK Žilina.

Tieto prestupové šumy teda neboli potvrdené, ale ani vyvrátené. My len dodáme, že v minulých dňoch Bénesovo meno prebehlo aj talianskymi médiami, ale nehovorilo sa o prestupe, ale len o tom, že vedia o jeho talente. Keď prišiel Bénes do Žiliny, podpísal zmluvu do konca roku 2017.