Main Content

Duda je pripravený na veľký prestup, po Eure by mal prísť!

utorok, 14. jún 2016 10:16 | Autor: Filip Chudý

Duda je pripravený na veľký prestup, po Eure by mal prísť!
Duda je pripravený na veľký prestup, po Eure by mal prísť! | zdroj: © TASR

Ondrej Duda sa opäť spája s prestupom, pričom sa hovorí takmer výlučne iba o prestížnych kluboch. Čoraz viac sa tak približuje jeho prestup, ktorý by mal prísť už po Eure, aby mohol z neho aj naďalej rásť veľký hráč.

Komentár Filipa Chudého

Hoci Dudov presný zásah do siete Walesu nemal až takú cenu, ako by sme chceli, už mu nikto nezoberie, že ako prvý Slovák strelil počas samostatnosti gól na európskom šampionáte. Vďaka tomuto momentu strhol na seba o niečo väčšiu pozornosť, hoci o Dudovi futbalová Európa vedela už dávno predtým.

Takto takmer pred rokom už bol jednou nohou v Interi Miláno, ale celý prestup stroskotal na maličkostiach. Určite škoda, ale zrejme to tak malo byť. Ďalší rok v Legii Varšava mu neublížil, možno skôr naopak. Nie všetko totiž bolo počas sezóny ružové, postretli ho aj problémy, ale to je pri formovaní mladého hráča tiež potrebné. Skôr či neskôr sa stanú nepríjemnosti každému, pričom vtedy je pre mladého hráča lepšie, ak je v prostredí, kde je už etablovaný.

Duda počas pôsobenia v Legii dosiahol takmer všetko, čo len mohol. Dva tituly má, dva národné poháre tiež, darilo sa klubu aj v Európskej lige. Chybičkou krásy je len to, že klub nehral vysnívanú Ligu majstrov, ale to je dlhodobý problém poľského klubového futbalu. Dá sa povedať, že Duda dosiahol v Ekstraklase strop, preto ak chce napredovať, musí ísť inam.

O nášho reprezentanta je vo vyspelých ligách veľký záujem. Spájal sa s nemeckými a aj anglickými klubmi, ale suverénne najviac s talianskymi, pričom hovoríme veľkokluboch z Apeninského polostrova. Najnovšie je to AS Rím, čo je veľmi dobrá adresa. Totti síce ešte rok zostáva, ale od takého borca sa dá len učiť a nemuselo byť zlé, ak by sa spolu stretli ako spoluhráči, hoci by si zároveň konkurovali.  

Teraz nebudeme polemizovať, či by mu najviac svedčal práve tento klub, to môžeme až po prestupe. Ale vec sa má tak, že Dudov transfer, a to hockam, by už mal toto leto prísť, hoci Pjaničov prestup do z AS do Juventusu niečo naznačuje... Ako už bolo povedané, v Poľsku sa už ťažko môže zdokonaliť, chce to proste posun v kariére. A sninský rodák je naň myslíme si pripravený.

Ukázal to aj náš prvý duel na Eure, keď pri gólovej akcii urobil všetko správne. Veľmi dobre vyhodnotil situáciu, keď si loptu neprebral, ale pustil si ju. Ak by urobil v tej akcii čokoľvek inak, hoci aj iba o kúsok, gól by z toho zrejme nebol. Ale veľkí hráči vedia správne vyhodnocovať zlomové situácie, pričom z Dudu veľký hráč rastie. Varšavský kabát je mu už malý, pričom Euro môže rozhodnúť o tom, aký veľký si v novej sezóne oblečie.