Main Content

Rusom reálne hrozí vylúčenie z Euro 2016!

utorok, 14. jún 2016 13:05 | Autor: TASR

Rusom reálne hrozí vylúčenie z Euro 2016!
Rusom reálne hrozí vylúčenie z Euro 2016! | zdroj: © TASR

Paríž 14. júna (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) v utorok podmienečne vylúčila ruskú reprezentáciu z finálového turnaja majstrovstiev Európy. Informovala o tom agentúra DPA.

Dôvodom k trestu, ktorý potrvá až do konca turnaja, bolo víkendové vyčíňanie ruských fanúšikov, ktorí sa v centre Marseille stretli s anglickými "rowdies". Francúzske súdy a polícia zareagovali rýchlo, viacerí chuligáni skončili za mrežami, respektíve boli z krajiny deportovaní. Ruskí fanúšikovia sú v uplynulých dňoch pod veľkým drobnohľadom, o čom svedčila aj utorková kontrola autobusu pred Nice.

UEFA okrem hrozby vylúčenia potrestala Rusko finančnou pokutou vo výške 150-tisíc eur. Definitívne vyradenie tímu sa podľa UEFA uskutoční v prípade, že sa podobné udalosti odohrajú v priestoroch štadióna na zostávajúcich ruských zápasoch na šampionáte, ktoré sú pod jurisdikciou disciplinárnych orgánov UEFA.

Hráči zbornej sa v stredu 15. júna stretnú v Lille (15.00) vo svojom druhom zápase v B-skupine EURO 2016 so slovenskými reprezentantmi.