Main Content

Tipujeme zápas Slovenska s Ruskom. Zostavili sme tiket s kurzom 4,94

streda, 15. jún 2016 09:44 | Autor: Filip Chudý

Tipujeme zápas Slovenska s Ruskom. Zostavili sme tiket s kurzom 4,94
Tipujeme zápas Slovenska s Ruskom. Zostavili sme tiket s kurzom 4,94 | zdroj: © TASR

Začína sa druhé hracie kolo Eura. Otvoríme ho našim stretnutím proti Rusom, ale my okrem toho tipujeme aj oba zápasy skupiny A.

Rusko – Slovensko (o 15:00)

Začína sa druhé hracie kolo, pričom česť ho otvoriť budeme mať my v slovanskom derby. Obom krajinám ide o veľa, keďže porazený si výrazne privrie postupové brány, ak si ich rovno nezabuchne. Zvlášť my musíme bodovať, pretože ak nie, už sa budeme musieť spoliehať na iné výsledky, čo je pozícia, do ktorej sa nechceme dostať.

Zápas s Walesom treba hodiť za hlavu. Hrali sme v ňom zle, to dobre vieme. Ak by sme hrali čo i len trochu tak, ako vieme, určite by sme vyhrali. Úspech proti Rusku môžeme dosiahnuť len spôsobom, že budeme plne koncentrovaní a v hlave nastavení len na víťazstvo a nie rodiny na letisku... Aj Rusi majú svoje problémy, každý sa ich totiž pýta len na ich fanúšikov a podmienečné vylúčenie zo šampionátu. Aký to bude mať na nich vplyv, to ukáže až samotný zápas.

V ňom je podľa kurzov favoritom Rusko, ale to môže byť zradný pohľad. Naša základná zostava totiž za tou ruskou v ničom nezaostáva, skôr naopak. My máme okrem zohratého tímu aj skvelé individuality, čo Rusi nemajú.

Ak budeme rátať aj prípravné stretnutia, Rusi už štyrikrát za sebou nevyhrali. My sme proti Walesu dostali facku po sérii ôsmich duelov bez prehry, počas ktorej sme väčšinou vyhrávali. Ján Kozák nedovolí, aby sme dvakrát za sebou podali taký slabý výkon. Náš tím sa podľa nás plne skoncentruje a určite neprehrá. A hoci nám to vychádza na naše víťazstvo (kurz 3,40 na Tipsport.sk), radšej to poistíme, pretože strieľanie gólov nie je naša silná stránka.

Náš tip:X2 neprehra hostí v kurze 1,68 na Tipsport.sk


 

Rumunsko – Švajčiarsko (o 18:00)

Pred približne rokom sa veľa ľudí pýtalo, ako môže byť Rumunsko v prvom koši pred žrebom kvalifikácie na MS 2018, keďže boli trochu v ústraní, ale kto sledoval otvárací zápas proti Francúzsku, ten pochopil. Jedná sa totiž o výborne organizovaný tím, ktorý presne vie, čo má hrať. Je na ňom viditeľný rukopis trénera Anghela Iordanesca, ktorý má za sebou mimoriadne výsledky a úspechy s reprezentáciou žal aj v minulosti.

V otváracom stretnutí medzi Francúzmi a Rumunmi veľký rozdiel nebol, hostia by si zaslúžili bodovať, ale Payet bol proti. Uvidíme, akú to zanechalo na Rumunoch stopu. Je to paradoxné, ale hoci Rumunsko toho ukázalo v prvom hracom kole viac ako Švajčiarsko, jeho dnešný súper je na tom v tabuľke oveľa lepšie. Ale za to môže fakt, Švajčiari hrali s Albánskom. No vyhrať len najtesnejším spôsobom nad nováčikom, ktorý hral takmer hodinu o hráča menej, je niečo s čím sa nedá veľmi chváliť.

Iba to podporuje fakt, že samotní švajčiarski fanúšikovia pred Eurom svojej reprezentácii neverili, ako vidieť, majú na to dôvod. Zo Švajčiarov necítiť žiadnu futbalovú iskru, zatiaľ sa zdá, že akoby prišli do Francúzska len z povinnosti. To Rumuni sú hladní po úspechu, pričom prvý čiastkový dnes podľa nás aj dosiahnu. So Švajčiarskom minimálne neprehrajú.

Náš tip:1X neprehra domácich v kurze 1,66 na Tipsport.sk


 

Francúzsko – Albánsko (o 21:00)

Ide papierovo o jeden z najjednoznačnejších, ak nie úplne najjednoznačnejší zápas celej skupinovej fázy. Francúzi patria medzi troch najväčších favoritov turnaja, Albánci zas medzi najväčších outsiderov. Všetko iné, ako zisk troch bodov pre usporiadateľskú krajinu, by bola vrcholná senzácia.

No zas predpokladať, že Francúzi vyhrajú s prstom v nose sa nedá. Toto Euro totiž len dokazuje, že európsky šampionát je najťažší turnaj na svete. Všetky zápasy prvého hracieho kola boli výsledkovo približne vyrovnané, na MS by už bol nejaký debakel...

Že Albánci nepredajú kožu lacno, to ukázala aj kvalifikácia. Počas nej sa totiž tieto dve krajiny stretli doma aj vonku, keďže Francúzi boli akýmsi voľným mužstvom v päťčlennej I-skupine a hrali proti tomu, kto mal vtedy podľa vyžrebovania voľno. Prekvapujúco tento dvojzápas zvládli lepšie Albánci, doma vyhrali 1:0, vonku remizovali 1:1.

Taký výsledok by brali aj dnes všetkými desiatimi, lenže toto je súťažný duel na najvyššej úrovni, na akú Albánci nie sú zvyknutí, čo mení situáciu. Navyše sa domáci musia rehabilitovať za slabší výkon v prvom stretnutí. Hosťom bude výrazne chýbať vykartovaný kapitán Lorik Cana, organizátor defenzívy, čo sa zrejme prejaví aj na výsledku. Kto nechce zbytočne riskovať, dá klasickú jednotku (kurz 1,25 na Tipsport.sk), ale takmer všetko navráva tomu, že Francúzsko vyhrá o viac ako gól.

Náš tip:Francúzsko – Albánsko 0:1, 1 výhra domácich v kurze 1,77 na Tipsport.sk


 

Celkový kurz našich tipov:
4,94 na Tipsport.sk