Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Rusko – Slovensko

streda, 15. jún 2016 18:26 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Rusko – Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Rusko – Slovensko | zdroj: © TASR

Slovenská futbalová reprezentácia dosiahla svoje historicky prvé víťazstvo na Eure, keď sme v dôležitom zápase porazili Rusko 2:1. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Matúš Kozáčik (7) – Išli naňho iba dve strely, ale za gól nemohol. Ak mu niečo vytknúť, tak potom nie vždy bol istý vo vzduchu a aj jeho rozohrávka by mala byť lepšia. Našťastie, osudovú chybu neurobil, preto mu to hádam psychicky pomôže pred posledným zápasom v skupine.

Peter Pekarík (7,5) – Svoje si už tradične odviedol. Z jeho strany síce prišiel gólový center súpera, ale primárne za to určite nemohol. Smerom dopredu vie byť aj ofenzívnejší, ale hlavne bol pevný v obrane.

Martin Škrtel (8) – Nevyhral každú hlavičku, hlavne na začiatku stretnutia nie, ale keď to bolo treba, čiže na konci zápasu, tak ich vyhrával jednu po druhej. Vie hrať aj lepšie, ale postupne sa z neho stáva opäť ten neprekonateľný obranca.

Ján Ďurica (8) – Aj Ďuricovi nejaká jedna hlavička v úvode ušla, ale celkovo lepšie bránil Dziubu, keďže ho pozná lepšie ako Škrtel, hoci aj jemu robil ruský útočník problém. V závere to spolu so Škrtelom čistili a zaskvel sa pri bloku Smolovej strely.

Tomáš Hubočan (8) – Na to, že nehral takmer dva mesiace a mal zdravotné problémy, tak naskočil neuveriteľne. Už na úplnom začiatku „zrušil“ dvoch Rusov naraz a tí sa ho zľakli. Hral naozaj vynikajúco a odpustíme mu aj tú jednu chybičku, keď trafil pred ruským gólom nešťastne Smolova. Veď neskôr ukážkovo zablokoval strelu Dziubu.

Viktor Pečovský (7,5) – Vrátil sa do našej zostavy a opäť platilo to, čo sa o ňom vie. Síce neviditeľný, ale za to mimoriadne potrebný pri čiernej práci. Veľa toho vyriešil, hoci pri dvoch, troch situáciách chýbal v priestore, kde mal byť. No aj vďaka nemu sme výsledok udržali.

Róbert Mak (7) – Veľa toho nabehal v šprinte, aj keď väčšinu kilometrov obetoval v defenzívnej činnosti. V druhom polčase nebezpečne vystrelil, čo bola mimochodom naša jediná neúspešná strela medzi tri žrde. Smerom dopredu sa stále ešte trochu hľadá, ale ono to príde.

Juraj Kucka (7,5) – Snažil sa hrať svoj fyzický futbal v pohybe a pomáhať oboma smermi. Vedel tiež podržať loptu a vypýtať si faul. No aj Kucka má v sebe ešte rezervy, ale v ďalšom priebehu turnaja ich zo seba dostane.

Marek Hamšík (9) – V tomto stretnutí naplno ukázal, čo pre nás znamená. Proste vybavil naše víťazstvo skvelým pasom a svetovým gólom, keď trafil na milimeter presne, ako to dokážu len najlepší hráči sveta.

Vladimír Weiss (8) – Rusi cez neho vo veľkom útočili, ale tento ťah im vôbec nevyšiel, Weiss totiž stíhal pomáhať defenzíve. To naopak Rusi nestíhali pri jeho akciách. Pri svojom góle úplne zosmiešnil súperových obrancov a netreba zabúdať, že si pripísal aj gólovú asistenciu.

Ondrej Duda (8) – Do bodky splnil, čo sa od neho žiadalo. Vedel podržať loptu, pri prihrávkach nechyboval a veľmi veľa toho nabehal. Bránu súpera síce neohrozil, ale na to prioritne na ihrisku nebol.

Adam Nemec, Dušan Švento, Michal Ďuriš (bez známky) – Striedajúcich hráčov teraz radšej hodnotiť nebudeme, len povieme, že mali to ťažké, možno aj preto úplne nezapadli, ako by sme chceli.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon