Main Content

VIDEO: Francúzi zachraňovali zápas v hodine dvanástej. Sú prvými postupujúcimi!

streda, 15. jún 2016 23:05 | Autor: TASR

VIDEO: Francúzi zachraňovali zápas v hodine dvanástej. Sú prvými postupujúcimi!
VIDEO: Francúzi zachraňovali zápas v hodine dvanástej. Sú prvými postupujúcimi! | zdroj: © TASR

Marseille 15. júna (TASR) - Futbalisti domáceho Francúzska vo svojom druhom zápase majstrovstiev Európy zvíťazili nad Albánskom 2:0 a ako prví si zabezpečili postup do osemfinále.

 O víťazstve favorizovaného tímu rozhodol v 90. minúte striedajúci Antoine Griezmann. Jeho spoluhráč Dimitri Payet pridal v nadstavenom čase druhý gól.

A-skupina sa definitívne uzavrie dvomi zápasmi v nedeľu 19. júna o 21.00 h. Francúzi nastúpia v Lille proti Švajčiarsku, Albánci v Lyone proti Rumunsku.

A-skupina, 2. kolo:

Francúzsko - Albánsko 2:0 (0:0)

Góly: 90. Griezmann, 90.+6 Payet, rozhodovali: Collum – Connor (obaja Škót.), McGraith (Ír.), ŽK: Kanté - Kukeli, Abrashi, 63.670 divákov (vypredané).

Francúzsko: Lloris - Sagna, Rami, Koscielny, Evra - Kanté, Matuidi - Coman (68. Griezmann), Payet, Martial (46. Pogba) - Giroud (77. Gignac)

Albánsko: Berisha - Hysaj, Ajeti (85. Veseli), Mavraj, Agolli - Abrashi, Kukeli (75. Xhaka), Memushaj - Lila (71. Roshi), Lenjani - Sadiku

Domáci Francúzi boli veľkým favoritom zápasu, ale hra mačky s myšou to v prvom polčase nebola. V 4. minúte síce v záklone hlavičkujúci Giroud zamestnal brankára Berishu, ale zo strany Francúzov to bolo na dlhé minúty všetko. Úvodné dejstvo prinieslo hru najmä medzi šestnástkami a streleckých príležitostí bolo minimum. Francúzsky brankár Lloris stihol v 23. minúte uchmatnúť loptu pred dobiehajúcim Sadikuom. V závere prvého polčasu sa k priamemu kopu dostal Memushaj, ale jeho pokus letel tesne nad bránku. Medzi tri žrde napokon v prvom polčase nesmerovala ani jedna zo striel niektorého z tímov.

Už v prvých sekundách druhého dejstva sa po presnom centri dostal k hlavičke Coman, ale aj jeho pokus minul bránku. Ešte bližšie ku gólu však boli Albánci v 52. minúte. Na dlhú prihrávku z ľavej strany nabiehalo viacero hráčov, loptu napokon zasiahol Memushaj a Llorisa zachránila ľavá žrď. Tá na druhej strane pomohla aj Berishovi v 68. minúte, keď hlavičkoval Giroud. Vo svižnejšom druhom polčase mali územnú prevahu Francúzi, ktorých hnala vpred početná divácka kulisa. V záverečných minútach stupňovali svoj tlak, ale na výraznú gólovú príležitosť si museli počkať. Tá sa im naskytla v 90. minúte a po prihrávke Ramiho hlavou presne namieril Griezmann. Domáci sa dostali do eufórie a šesť nadstavených minút využili na ďalší gól. Ten strelil Dimitri Payet, ktorý zvnútra šestnástky odstrelil Berishu.

Priebežná tabuľka A-skupiny:

1. Francúzsko 2 2 0 0 4:1 6*
2. Švajčiarsko 2 1 1 0 2:1 4
3. Rumunsko 2 0 1 1 2:3 1
4. Albánsko 2 0 0 2 0:3 0

* - istý postup do osemfinále