Main Content

Správy dňa z Euro 2016 (16.6.)

štvrtok, 16. jún 2016 09:58 | Autor: Jakub Vaverka

Správy dňa z Euro 2016 (16.6.)
Správy dňa z Euro 2016 (16.6.) | zdroj: © TASR

V súvislosti s kontinentálnym turnajom Euro 2016 sme si pre vás pripravili špeciálnu dennú rubriku. Prinášame najzaujímavejšie informácie, ktoré sa vo Francúzsku za udiali za posledných 24 hodín.

Historické víťazstvo

Futbalisti Slovenska včera prepisovali históriu. Víťazstvo nad Ruskom 2:1, bolo totiž vôbec prvým v histórii v ére samostatnosti na záverečnom turnaji Euro, ktoré si náš národný tím zapísal. Presnými zásahmi sa oň pričinili Vladimír Weiss mladší a Marek Hamšík.

Hamšík hráčom zápasu

Hráčom zápasu s Ruskom bol zvolený Marek Hamšík, ktorý odohral vynikajúci zápas, prihral Weissovi na gól a sám nádherný presný zásah strelil. Svetové médiá sa o Hamšíkovi vyjadrovali v superlatívoch, portál Goal.com písal o extratriede nášho playmakera. (goal.com)

Hamšík si zaslúži väčší klub

Tréner slovenskej reprezentácie Ján Kozák na tlačovej konferencii povedal, že SSC Neapol je pre Mareka Hamšíka malý klub a náš záložník by si zaslúžil prestup do jedného z veľkoklubov. V minulosti mali mať interes o nášho hráča Arsenal, Chelsea či Real Madrid. (goal.com)

Wales nie je len Bale

Útočník Anglicka Wayne Rooney varoval Albion, že reprezentácia Walesu, s ktorou sa The Three Lions stretnú dnes o 15:00, nie je len hviezdny krídelník Gareth Bale, ale Angličania si musia dať pozor na celý tím Drakov. (goal.com)

Balotelli chváli Lewyho

Kontroverzný Mario Balotelli povedal, že aj keď poľského útočníka Roberta Lewandowskeho nemá ako hráča rád, zakončovateľ Bayernu Mníchov je podľa neho úžasným futbalistom. (goal.com)

Gotze nie je Messi

Legendárny nemecký futbalista Franz Beckenbauer tvrdí, že Mario Gotze sa nemôže rovnať s Argentínčanom Lionelom Messim, no jeho prínos pre nemeckú reprezentáciu je nespochybniteľný. (goal.com)