Main Content

Tipujeme zápasy Nemecka a Anglicka. Zostavili sme tiket s kurzom 5,14

štvrtok, 16. jún 2016 10:16 | Autor: Filip Chudý

Tipujeme zápasy Nemecka a Anglicka. Zostavili sme tiket s kurzom 5,14
Tipujeme zápasy Nemecka a Anglicka. Zostavili sme tiket s kurzom 5,14 | zdroj: © TASR

Na všetky tri dnešné zápasy na Eure sme sa pozreli tipérskym pohľadom. Pri každom sme vybrali tri zaujímavé možnosti na tipovanie a z nich vybrali podľa nás tú najpravdepodobnejšiu alternatívu.

Anglicko – Wales (o 15:00)

Tento súboj nás bude mimoriadne zaujímať, keďže má vplyv aj na nás. Kým Angličania prišli o dva body v úplnom závere proti Rusku, to Walesania sa tešili na náš účet. Bale a spol. sa v prípade výhry môžu tešiť už z postupu do osemfinále, čo by bolo jedno z prekvapení európskeho šampionátu. Hovorí sa síce, že derby nemá favorita, no v tomto prípade sú ním Angličania. Lenže to nemusí nič znamenať, čo sa na tomto Eure potvrdilo prakticky v každom stretnutí.

A hoci výsledok môže byť na vážkach, ak sa nič nepredvídané nestane, napríklad skorá červená karta, potom prevahu v držaní lopty určite budú mať Angličania. Otázkou je len akú.

Tipsport.sk ponúka ako zlomovú hranicu 56 %. Presne takú mali proti Walesu naši futbalisti, pričom si myslíme, že Angličania budú v tejto pre konečný výsledok nepodstatnej štatistike ešte väčšiu dominanciu. Preto odporúčame tip na to, že Anglicko bude mať držanie lopty viac ako 56 % (kurz 1,70).

Na Eure nepadá veľa gólov, pričom ani v ostrovom derby sa neočakáva, že by padli viac ako tri, preto sa ako tutovka javí tip na 0 až 3 góly v stretnutí (kurz 1,28). Zaujímavý stávka môže byť aj na počet rohových kopov, keďže v ostatnom čase v zápasoch oboch reprezentácií sa nekope viac ako 11 rohov. Preto tip na to, že v stretnutí bude 0 až 11 rohov, sa javí ako malé riziko (kurz 1,50).

Náš tip:domáci držanie lopty viac ako 56% v kurze 1,70 na Tipsport.sk

Ukrajina – Severné Írsko (o 18:00)

Severoírski betonári tentoraz vyzvú Ukrajinu. Ani tu nemusíme polemizovať o tom, kto bude mať lepšie držanie lopty. Určite to bude Ukrajina, otázkou je len to, či prekoná hranicu 58%. Určite na to šancu má, ale keďže v úvodnom stretnutí jasne herne dominujúci Poliaci mali proti Severným Írom „len“ 60%, ono to môže byť zradné. Lebo ak dá Ukrajina rýchly gól, Severné Írsko bude musieť hrať ofenzívnejšie, čím zvýši aj držanie lopty. Skúsiť to síce môžete (kurz  je 1,70), ale v ponuke sa nájdu aj atraktívnejšie tipy.

Ukrajina síce v najlepšom stretnutí prvého hracieho kola prehrala s Nemeckom, ale zanechala dobrý dojem, hoci my sme o jej kvalite vedeli už z kvalifikácie. Teraz by sa jej malo šťastie vrátiť a podľa nás nad nevýrazným súperom vyhrá, hoc aj o gól. Kurz na jej výhru je 1,67.

A keď už hovoríme o nevýraznom Severnom Írsku, tak to takýmto prejavom ťažko môže dať gól. Navyše proti Poľsku ani nevystrelilo na bránu, čo hovorí za všetko a celkovo malo len dve strely. Dať gól Ukrajine je navyše samo o sebe ťažké. Ak teda nezapracuje náhoda, Severné Írsko nedá Ukrajincom gól, čo je zaplatené veľmi dobrým kurzom 1,95.

Náš tip:Severné Írsko nedá gól v kurze 1,95 na Tipsport.sk

Nemecko – Poľsko (o 21:00)

Ďalšie derby dnešného dňa. Prečo hlavne Poliaci Nemcov nemusia, to snáď netreba vysvetľovať, dejepis mal v škole každý. Obe krajiny sa stretávajú v ostatnom čase pomerne často. Hrali spolu aj v kvalifikácii na toto Euro. Poliaci doma vyhrali 2:0, no vtedy mali Nemci v hlave ešte šampanské z MS 2014. Na nemeckej pôde to už bol očakávaný scenár (3:1). Obaja sa streli v skupine aj na záverečných turnajoch. Na MS 2006 vyhrali Nemci 1:0, o dva roky neskôr na ME 2:0. A nemecké víťazstvo sa očakáva aj dnes (kurz je 1,52), ale trochu opatrnosti možno teraz predsa len nezaškodí.

Nemci sú turnajové mužstvo, pričom oni sa budú zlepšovať zápas od zápasu. Ak dnes vyhrajú, postup majú istý, ale to platí aj pri Poliakoch. No ešte nemáme ten pocit, že práve dnes Nemci ukážu, prečo sú favorit turnaja. Poliaci ich navyše dokonale poznajú a budú mimoriadne motivovaní proti nim uspieť. Nemecko síce vyhralo nad Ukrajinou o dva góly, ale ten druhý padol v nadstavenom čase, keď hral súper vabank, no a prvý zo štandardky. Čiže „normálny“ gól z hry Nemci ešte nedali. Z toho dôvodu nečakáme ich koncert. Jednogólovú výhru úradujúcich majstrov sveta síce pripúšťame, ale na dvoj a viacgólové víťazstvo ešte nemajú fazónu. Preto pri hendikepovom tipe viac veríme Poliakom, čím sa tipérsky eliminuje aj prípadné prekvapenie v podobe bodovania Poliakov (kurz je 1,55).

V prvom zápase Nemecka trochu prekvapilo to, že na hrote útoku nastúpil Mario Götze. Ten strelil z tejto pozície dva góly Poliakom v kvalifikácii, ale ako sa hovorí, opakovaný vtip, už nie je vtip. Preto je možné, že Nemci vymyslia v zostave niečo nové. A ak by aj Götze nastúpil, Poliaci nebudú zrejme dvakrát tak naivní, že by si od neho nechali opäť streliť gól. Preto sa nám pozdáva tiež tip, že Mario Götze v tomto zápase gól nedá (kurz je 1,29).

Náš tip:Nemecko – Poľsko 0:1, X2 neprehra hostí v kurze 1,55 na Tipsport.sk.

Celkový kurz našich tipov:
5,14 na Tipsport.sk