Main Content

OFICIÁLNE: West Ham získal hviezdu La Ligy

štvrtok, 16. jún 2016 11:07 | Autor: Timotej Gašper

OFICIÁLNE: West Ham získal hviezdu La Ligy
OFICIÁLNE: West Ham získal hviezdu La Ligy | zdroj: © TASR

Ďalší veľmi zaujímavý prestup do Premier League skompletizoval West ham United, ktorý v boji o podpis hviezdneho krídelníka prevýšil Chelsea aj Manchester United.

Azda najväčšia hviezda alžírskej reprezentácie, Sofiane Feghouli, futbalovo vyrastal vo francúzskom Grenoble, odkiaľ ho už ako 20 ročný talent získala Valencia. Za 6 rokov sa robustný ofenzívny stredopoliar vypracoval medzi najväčšie opory klubu a v La Lige si vybudoval výrazný rešpekt. Feghouli v drese „Netopierov“ odohral spolu 202 zápasov, v ktorých dokázal streliť 30 gólov a pridať aj 40 asistencií.

Feghouliho prínos pre Valenciu bol za minulé roky obrovský a hráč sa podľa dostupných informácií cítil dobre, no po minulej sezóne prišiel čas na zmenu. Aj kvôli zraneniam nastúpil Feghouli v uplynulom ročníku len na 21 ligových zápasov a keďže sa Valencia nepredstaví ani v európskych pohároch, Sofiane nevidel v klube budúcnosť a rozhodol sa nepodpísať novú zmluvu.

Už dávnejšie po ňom pokukovali anglické kluby ako Manchester United aj Chelsea. Teraz, keď bol Sofiane bez zmluvy, ako voľného hráča ho mali ostrovní giganti chuť získať zadarmo, no Alžír len včera potvrdil, že jeho ďalšie roky kariéry strávi vo West Hame. „Kladivári“ sú veľmi príjemným prekvapením minulej sezóny a navyše sa vďaka skvelým výkonom predstavia aj v Európskej lige. „The Hammers“ skrývajú veľký potenciál a s Feghoulim v zostave ich sila ešte výrazne narastie. Bojovný typ, akým je Sofiane sa do anglickej ligy hodí dokonale a bude veľkým očakávaním, ako si v Premier League bude 26-ročný futbalista počínať.