Main Content

Goal.com: Hamšík nastavil vysokú latku pre Ronalda, Pogbu a Műllera

štvrtok, 16. jún 2016 12:06 | Autor: Dávid Lech

Goal.com: Hamšík nastavil vysokú latku pre Ronalda, Pogbu a Műllera
Goal.com: Hamšík nastavil vysokú latku pre Ronalda, Pogbu a Műllera | zdroj: © TASR

Vo včerajšom súboji s Ruskom bol nepochybne najlepším hráčom na ihrisku. Najprv prihrával na gól, ďalší strelil on sám. Svojimi výkonmi púta pozornosť médií, ktoré jeho výkony nedokážu vynachváliť a jeho hru prirovnávajú a dokonca aj povyšujú nad hru najväčších futbalových hviezd šampionátu.

Vynikajúci Hamšík nastavil vysokú latku pre Ronalda, Pogbu a Műllera,“ znie titulok článku na webe goal.com. Redaktori populárneho futbalového portálu sa rozplývajú nad včerajším výkonom slovenského stredopoliara, ktorý sa výraznou mierou podpísal pod víťazstvo Slovenska nad Ruskom v pomere 2:1.

Komentár Krisa Voakesa pripomína taktiež nádhernú akciu Hamšíka proti Walesu v úvode zápasu, počas ktorej vyzvŕtal súperovu obranu a jeho akcii chýbal už len gól, ktorému zabránil dobiehajúci Ben Davies. Proti Rusom sa ale podľa anglického redaktora preukázal v oslnivom predstavení, na ktoré jeho súper nedokázal nájsť žiadny recept.

Zatiaľ čo v úvode zápasu nemal ani jeden z tímov na vrch, bol to práve Hamšík, ktorý vyzeral, že je pripravený od začiatku byť rozdielovým hráčom,“ píše goal.com a pripomína jeho najvydarenejšie akcie zápasu vrátane ospevovanej prihrávky na prvý gól Vladimíra Weissa a jeho následný nechytateľný gól zo záveru prvého polčasu.

Objavil sa hladný a pripravený zažiariť. Rusi zistili, že je veľmi náročné ho celý zápas udržať na uzde a on to jednoducho využil. Niesol so sebou obrovskú hrozbu, na ihrisku bol takmer všade a bol jednoducho neubrániteľný,“ píše sa ďalej v komentári.

Hamšíkov výkon na zahraničných novinárov natoľko zapôsobil, že jeho meno sa začalo objavovať po boku tých najväčších hviezd Euro 2016. „Veľmi veľa sa hovorilo o Cristianovi Ronaldovi, Paulovi Pogbovi, Garethovi Baleovi či Thomasovi Műllerovi. Napriek tomu všetkému je Marek Hamšík mužom, ktorý nastavil latku a meradlo výkonov pre ostatných hráčov na Eure 2016.

,,Ľudsky a futbalovo dozrel a Neapol je pre neho už malý. Za prístup k futbalu a výkony by si zaslúžil, aby hral vo veľkom klube. Myslím si, že je na to pripravený," povedal o ňom po zápase s Ruskom Ján Kozák.