Main Content

Dnes tipujeme Taliansko, Česko a Španielsko s kurzom 3,73

piatok, 17. jún 2016 10:10 | Autor: Dávid Lech

Dnes tipujeme Taliansko, Česko a Španielsko s kurzom 3,73
Dnes tipujeme Taliansko, Česko a Španielsko s kurzom 3,73 | zdroj: © TASR

Aj dnes je na programe porcia troch zaujímavých zápasov majstrovstiev Európy. Prinášame vám naše analýzy k súbojom Talianska so Švédskom, Česka s Chorvátskom a Španielska s Tureckom.

Taliansko – Švédsko (15:00 hod)

Dnešný hrací deň na Euro 2016 odštartuje stretnutím v skupine E medzi Talianskom a Švédskom. Od tohto zápasu si futbaloví priaznivci sľubujú veľa. Predovšetkým Švédsku ide o mnoho. Ak chce pomýšľať na postup zo skupiny, potrebuje bodovať, keďže v tabuľke má za sebou ambiciózne Belgicko a nepríjemných Írov, s ktorými v prvom zápase na ME remizovalo 1:1. Taliansko si poradilo so spomínanými Belgičanmi 2:0 a s tromi bodmi vedie tabuľku.

Favoritom zápasu je Taliansko, na ktoré je vypísaný kurz 1,86. Po predvedenej hre proti Belgicku sa zverenci Antonia Conteho okamžite zaradili medzi ašpirantov na titul a to predovšetkým vďaka svojej vynikajúcej defenzíve. Squadra azzurri dbá predovšetkým na svoju hru v obrane, v ktorej sa snaží nepustiť súpera čo i len do jednej šance, z ktorej by mohla inkasovať gól. Švédsko sa v súboji s Írskom poriadne vytrápilo a k remízovému rezultátu im výrazne dopomohol vlastný gól Clarka zo 71. minúty. Severania totiž na bránu Írska nevyslali ani jednu strelu a v ofenzíve pôsobili rozpačito. Vďaka týmto poznatkom možno vydedukovať, ako by podľa papierových predpokladov mala vyzerať hra oboch tímov v dnešnom zápase a pre milovníkov tipov sa objavujú hneď viaceré veľmi atraktívne tipy.

Napriek tomu, že Švédi sa proti Írom trápili, stále treba s ich hrou rátať a očakávať, že dnes budú Talianom vyrovnaným súperom. Napriek tomu možno očakávať, že papierové predpoklady sa naplnia a Taliansko vyjde z dnešného súboja ako víťaz. Favorita súboja dnes ale nečaká ľahký duel a preto odporúčame, že víťazstvo Talianska bude veľmi tesné. Tipnúť si tak môžeme víťazstvo Talianska presne o 1 gól s kurzom 3,33.

Taktiež sme spomínali slabú streleckú efektivitu Švédska v zápase s Írskom. Švédi sa v prvom zápase na ME 2016 dostali len k štyrom streleckým pokusom mimo bránu. Dnes budú stáť proti ešte kvalitnejšiemu súperovi z Talianska, ktorý v prvom dueli s Belgickom neinkasoval vďaka vynikajúcej hre v defenzíve. Možno očakávať, že národným tím z Južnej Európy nebude svojho súpera púšťať do žiadnych šancí a stávka na to, že Švédsko vyšle na bránu Talianska 0-3 strely je veľmi lákavá. Na túto stávku je vypísaný kurz 1,85. Opatrnejší tipéri, ktorí chcú vylepšiť svoj kurz na tikete si pre zmenu môžu vybrať stávku „domáci viac striel na bránu ako hostia“ s kurzom 1,40.

Taliansko hralo proti silnému Belgicku a dokázalo streliť dva góly s odretými ušami. Možno očakávať, že Švédi nebudú hrať s dnešným súperom otvorenú partiu ako tomu tak bolo v prípade Belgičanov a súpera sa budú snažiť v útoku čo najviac eliminovať. Taliansko disponuje už niekoľkokrát spomínanou kvalitnou defenzívou a preto očakávame, že v dnešnom súboji padne 1 alebo 2 góly, na čo je vypísaný kurz 1,87.

Naše tipy:
víťazstvo Talianska presne o 1 gól s kurzom 3,33
Švédsko vyšle na bránu Talianska 0-3 strely s kurzom 1,85
domáci viac striel na bránu ako hostia s kurzom 1,40
padne 1 alebo 2 góly s kurzom 1,87


 

Česko – Chorvátsko (18:00 hod)

O 18:00 hod príde na rad súboj D skupiny medzi Českom a Chorvátskom. V prvých zápasoch tejto skupiny sme boli svedkami dvoch najchudobnejších víťazstiev v pomere 1:0 v podaní Chorvátov a Španielov. Zatiaľ čo Česi ťahali proti Španielom za kratší koniec, Chorváti sa radovali z cenného víťazstva nad nepríjemným Tureckom.

Česko aj do dnešného súboja bude vstupovať v pozícii outsidera, keď miernym favoritom súboja je Chorvátsko, ktoré má na konte 3 body a v tabuľke mu priebežne patrí druhá priečka. Naši západní susedia by dnes potrebovali bodovať, ideálne naplno, no ľahké to proti tímu, ktorý bol pred turnajom označovaný za „čierneho koňa“ šampionátu, mať nebudú.

V súboji favorizovaných obhajcov titulu zo Španielska a Česka sa zverenci Pavla Vrbu dokázali viackrát dostať do sľubnej šance a trikrát taktiež ohrozili bránu Davida De Geu. V zápase proti Chorvátsku im ide prakticky o všetko, pretože v konkurencii spomínaných dvoch celkov a Turecka by v tabuľke s nulovým ziskom bodov po dvoch stretnutiach zrejme veľa vody nenamútili. Preto očakávame, že v dnešnom zápase dajú futbalisti Česka, podobne ako Slováci proti Rusku, do zápasu všetko a budú sa snažiť o čo najaktívnejšiu hru. Preto odporúčame tipovať stávku „Česko dá gól“ s veľmi priaznivým kurzom 1,72.

Vzhľadom k dôležitosti zápasu z pohľadu Česka tatiež očakávame, že Česko sa neuspokojí s vcelku priaznivým výsledkom so Španielmi, proti ktorým ešte do 87. minúty siahala na body, a dnes sa bude snažiť zápas strhnúť na svoju stranu. Zatiaľ čo Chorvátsko môže, Česi musia a tak odporúčame tipovať neprehru Českej republiky s kurzom 1,98.

Náš tip:
Česko dá gól s kurzom 1,72
neprehra domácich resp. 10 s kurzom 1,98


 

Španielsko – Turecko (21:00 hod)

Ďalší súboj skupiny D medzi víťazom a porazeným prvého stretnutia. Španielsko sa proti Česku trápilo a tri body si vybojovalo až v závere zápasu po presnom zásahu Gerarda Piqueho. Turecko môže byť pre Španielov minimálne rovnako náročným súperom ako Česko a po rozpačitom výkone obhajcov titulu útočiacich na zlatý hetrik je všetko pred dnešným tretím duelom hracieho dňa otvorené.

Turecko sa ocitá vo veľmi podobnej situácii ako Česko. V prípade, že dnes neboduje, jeho šance na postup sa zminimalizujú. Preto budú musieť dať do dnešného stretnutia úplne všetko. Španieli mali proti Česku 67-percentné držanie lopty, no nič im to nebolo platné a z výhry sa tešili len s odretými ušami. Proti vyspelému tureckému národnému tímu to nebudú mať uľahčené a preto očakávame, že reprezentanti z krajiny polmesiace využijú nie najideálnejšiu formu Španielov a v dnešnom stretnutí neprehrajú. Na tip O2 je vypísaný kurz 2,95.

Turecký mančaft je známy svojou mentalitou na ihrisku, ktorá je častokrát veľmi kolísavá a agresívna. Popri neustálom posúvaní lopty Španielov môže vzniknúť hneď niekoľko situácií, v ktorých budú hráčmi Turecka lomcovať emócie. V súboji s Chorvátskom zinkasovali Turci tri žlté karty. Španieli proti Česku ani jednu. Podobný priebeh udeľovania žltých kariet očakávame aj v dnešnom stretnutí, v ktorom si zrejme Turci budú pomáhať nohami a rukami len aby nejak dokázali ubrániť španielsky tím. Odporúčame preto tipovať stávkovú príležitosť s kurzom 1,55 na to, že Turci obdržia viac žltých kariet ako ich súper.

Náš tip:
neprehra hostí resp. 02 s kurzom 2,95
viac žltých kariet hostia s kurzom 1,55


 

Stávkových príležitostí na dnešné tri stretnutia Euro 2016 je mnoho. Jeden z tiketov, ktorými sa môžete nechať inšpirovať je aj tento s celkovým kurzom 3,73:

Taliansko – Švédsko: domáci viac striel na bránu ako hostia s kurzom 1,40
Česko – Chorvátsko: Česko dá gól s kurzom 1,72
Španielsko – Turecko: viac žltých kariet hostia s kurzom 1,55