Main Content

Hlasy trénerov a hráčov na „zmŕtvychvstanie" Čechov proti Chorvátsku

sobota, 18. jún 2016 06:05 | Autor: TASR

Hlasy trénerov a hráčov na „zmŕtvychvstanie" Čechov proti Chorvátsku
Hlasy trénerov a hráčov na „zmŕtvychvstanie" Čechov proti Chorvátsku | zdroj: © TASR

St. Etienne 17. júna (TASR) - Stretnutie základnej D-skupiny majstrovstiev Európy medzi futbalistami Česka a chorvátskymi reprezentantmi sa v piatok podvečer v St. Etienne napokon skončilo nerozhodne 2:2. Chorvátom v úplnom závere ušla istota postupu do osemfinále, keď premárnili dvojgólový náskok.

Hlasy (uefa.com):

Pavel Vrba, tréner Česka: "Nerád by som použil slovo zázrak. Pripísali sme si bod, čo sa môže ukázať v konečnom účtovaní ako podstatné. V poslednom vystúpení zabojujeme o všetko. Nevyvíjalo sa to pre nás dobre, ale vykresali sme iskierku nádeje na postup zo skupiny. Hráči v druhom polčase odovzdali maximum a, samozrejme, pomohli dvaja striedajúci futbalisti."

Milan Škoda, útočník Česka a autor gólu na 1:2: "Pri mojom zásahu zohrala najdôležitejšiu úlohu prihrávka Tomáša Rosického. Sledoval som loptu a dostal som sa pred obrancu, ani neviem ako hlavička skončila v sieti. Kontaktný gól nám pomohol a podarilo sa nám vyrovnať. Vydolovali sme podstatný bod, keďže sme zaostávali. Po vyrovnaní sme mohli vsietiť aj víťazný zásah, no stále sme si museli dávať pozor tiež v defenzíve."

Tomáš Necid, útočník Česka a autor gólu na 2:2: "Zakončovateľ musí túžiť po góloch a v niektorých momentoch všetko záleží výlučne na ňom. Veril som si. Aj keď to bol azda môj prvý dotyk s loptou, vedel som, že skórujem. Som šťastný, že sme vyrovnali, zásluhou tohto bodu môžeme v prípade víťazstva nad Tureckom postúpiť do osemfinále."

Ante Čačič, tréner Chorvátska: "Česko má kvalitný tím. Odohrali sme jedno z najlepších stretnutí počas môjho pôsobenia na lavičke, vypracovali sme si dostatok šancí, ale i súper dal dva góly. Čo viac môžem povedať, mali sme zvíťaziť a získať tri body. S výkonom však som spokojný, do stavu 2:1 bolo všetko perfektné."

Darijo Srna, obranca a kapitán Chorvátska: "Po návrate z otcovho pohrebu som zažil najťažší zápas v kariére. Nanešťastie, po hodine skvelého výkonu sme neudržali koncentráciu. Čo sa stalo, už sa nedá zmazať. Neprehrali sme a stále na nás čaká ešte jeden skupinový duel."