Main Content

Ohlasy po zápase Španielsko - Turecko. Morata: „Splnený sen"

sobota, 18. jún 2016 08:05 | Autor: TASR

Ohlasy po zápase Španielsko - Turecko. Morata: „Splnený sen"
Ohlasy po zápase Španielsko - Turecko. Morata: „Splnený sen" | zdroj: © TASR

Nice 18. júna (TASR) - Futbalisti Španielska sa stali po domácich Francúzoch a Talianoch tretím istým účastníkom osemfinále majstrovstiev Európy. Postup medzi šestnástku najlepších si predčasne zabezpečili piatkovým večerným triumfom 3:0 nad Tureckom v stretnutí druhého kola základnej D-skupiny v Nice.

Hlasy (uefa.com):

Vicente del Bosque, tréner Španielska: "Dosiahli sme náš prvý cieľ, ktorým bol postup do vyraďovacej fázy. Zápas sme kontrolovali kompletných 90 minút. Podarilo sa nám trikrát skórovať, ale už sa sústredíme na posledné skupinové vystúpenie proti Chorvátsku."

Fatih Terim, tréner Turecka: "Dva góly sme inkasovali po individuálnych zaváhaniach. Pokiaľ si proti Španielsku vypracujete šancu, musíte ju premeniť, inak nemôžete pomýšľať na úspech. Po treťom zásahu v našej sieti sme sa rozsypali. Gratulujem Španielsku, je to špeciálny a pre európsky futbal veľmi dôležitý tím."

Alvaro Morata, útočník Španielska a autor dvoch gólov: "Ako útočníci sme v tomto dueli pracovali tvrdo, aby sa nám podarilo skórovať. Nastúpili sme proti silnému súperovi, ale nezaoberáme sa úlohou favorita. Som šťastný z odohraného stretnutia, vsietených gólov i celkovej prítomnosti na šampionáte. Zápasy Španielska som zvykol pozerať v televízii a teraz som ich súčasťou, čo je splnený sen."