Main Content

Dá Ronaldo gól? Tipujeme dnešné zápasy Euro s kurzami 5,89 a 12,72

sobota, 18. jún 2016 08:30 | Autor: Dávid Lech

Dá Ronaldo gól? Tipujeme dnešné zápasy Euro s kurzami 5,89 a 12,72
Dá Ronaldo gól? Tipujeme dnešné zápasy Euro s kurzami 5,89 a 12,72 | zdroj: © TASR

Aj dnešné zápasy Euro 2016 ponúkajú viacero zaujímavých možnosti na tipovanie. Prinášame vám analýzy ku všetkým trom duelom, ktoré sme tradične doplnili o naše tipy na váš tiket.

Belgicko – Írsko (15:00)

Dnešný hrací deň na Euro 2016 odštartuje zaujímavý súboj E skupiny medzi Belgickom a Írskom, ktorého úvodný výkop je naplánovaný na 15:00 hod. Pôjde o súboj štvrtého a druhého celku tabuľky. Belgičania boli považovaní spoločne s Talianskom za favorita skupiny, no po prehre 0:2 so zverencami Antonia Conteho v prvom zápase na ME vo Francúzsku im tak zatiaľ patrí v tabuľke posledná štvrtá priečka. Íri sú druhí so ziskom jedného bodu za remízu 1:1 so Švédskom. 

Dnes pôjde Belgičanom prakticky o všetko. V prípade, že Íri dnes zvíťazia, pred posledným skupinovým zápasom nebudú mať žiadnu šancu na umiestnenie sa na druhej priečke v tabuľke, ktoré reprezentačným tímom zaručujú postup. Favorit stretnutia je jasný. Od belgického futbalového národného tímu si mnohí sľubujú veľa a ich prehra 0:2 s Talianskom bola pre futbalový svet miernym prekvapením.

V súboji proti Talianom mali pritom Belgičania územnú prevahu v podobe 56% držania lopty. Napriek tomu ich ale skvelá defenzíva squadra azzurri doslova vygumovala. Belgičania boli v útoku aktívni a k dispozícii mali aj 8 rohových kopov, no ani jeden z nich nedokázali zužitkovať na strelenie gólov. Íri v zápase so Švédskom (1:1) dovolili svojmu súperovi kopať až 5 rohov a preto očakávame, že aj v dnešnom súboji bude Belgicko zahrávať viacero rohových kopov. Preto odporúčame tipovať stávku, že Belgicko bude zahrávať 4 rohové kopy a viac s kurzom 2,10.

Na európskom šampionáte 2016 sme boli svedkami viacerých prekvapení na úkor favorita. Tentoraz ale očakávame, že Belgicko nenechá nič na náhodu a v priamom súboji o druhú postupovú priečku nezaváha. Odporúčame preto tipovať víťazstvo Belgicka, na ktoré je vypísaný kurz 1,78. Skeptici belgického mančaftu môžu tento tip poistiť, na neprehru Belgičanov resp. tip 10 je vypísaný kurz 1,19.

Omnoho výhodnejšou stávkovou príležitosťou, no s nižším kurzom, je ale tip na počet gólov v zápase. V prvých stretnutiach oboch klubov padli 2 góly a možno tak očakávať, že futbaloví priaznivci na štadióne Noveau Stade de Bordeaux nebudú ochudobnení o góly. Na oboch stranách totiž nájdeme hneď niekoľko kvalitných futbalistov, ktorí vedia dopraviť loptu do brány a tip na to, že v zápase padne 1-3 góly s kurzom 1,40 sa nám zdá ako najoptimálnejšie riešenie pre tipérov, ktorí sa zameriavajú na stávkovanie počtu gólov v zápasoch.

Náš tip:
domáci 4 rohy a viac s kurzom 2,10 na Tipsport.sk
víťazstvo Belgicka s kurzom 1,78 na Tipsport.sk
padne 1-3 góly s kurzom 1,40 na Tipsport.sk


 

Island – Maďarsko (18:00)

O osemnástej hodine na fanúšikov futbalu čaká súboj medzi Islandom a Maďarskom, ktoré je po prvom odohranom zápase prekvapujúcim lídrom skupiny F. Naši južní susedia si totiž v úvodnom zápase na Eure poradili s rakúskou reprezentáciou v pomere 2:0 a ich dnešný súper z Islandu pre zmenu zaskočil favorita z Portugalska a pri svojom debute na ME 2016 vydoloval proti favorizovanému celku cenný bod za remízu 1:1.

Maďarsko môže dnešným víťazstvom spečatiť svoj postup. So ziskom šiestich bodov v tabuľke by totiž s určitosťou obsadilo v tabuľke minimálne druhú priečku. V prípade triumfu Islandu sa pre zmenu karta obráti a skvelú východiskovú pozíciu pre postup budú mať Islanďania, ktorí o bod preskočia v tabuľke svojho súpera.

Zatiaľ čo však Island uspel vďaka dávke šťastia a kompaktnému výkonu v defenzíve, Maďarsko pôsobilo v súboji s Rakúskom omnoho „futbalovejším“ dojmom. Island sa proti favoritovi z Portugalska len urputne bránil, Maďari hrali s Rakúšanmi otvorenú partiu, predviedli niekoľko veľmi dobrých akcií a zaslúžene zvíťazili 2:0. Nutno však dodať, že Rakúsko hralo od 66. minúty s desiatimi hráčmi. Island dbal proti Portugalsku predovšetkým na defenzívu, proti Maďarsku sa zrejme bude snažiť viac otvoriť hru, no očakávame, že hernú prevahu budú mať aktuálni lídri tabuľky z Maďarska, preto odporúčame tipovať, že držanie lopty hostí presiahne 53-percentnú hranicu s kurzom 2,00.

Tomuto súboju by azda najviac svedčala remíza. Možno očakávať vyrovnaný futbal s viacerými šancami na oboch stranách. Ani jeden z aktérov tohto súboja, ktorý sa začne o osemnástej hodine ale nemá výrazne navrch a preto je veľká pravdepodobnosť remízového rezultátu. Odvážnejší tipéri, ktorí obľubujú nižšie vklady s vyšším kurzom tak na tiket môžu pridať remízu s kurzom 3,03.

Veľmi zaujímavý je určite aj tip na počet gólov. Island toho veľa v ofenzíve proti Portugalsku nevymyslel, Maďari pre zmenu dokázali eliminovať útok Rakúska a streliť dva góly. Proti obrannému valu ostrovného štátu to ale jednoduché mať určite nebudú. Veľa gólov by tak v dnešnom stretnutí padnúť nemalo. Odporúčame preto tipovať stávku padne 0-2 góly s kurzom 1,50.

Náš tip:
hostia držanie lopty viac ako 53% s kurzom 2,00 na Tipsport.sk
remíza s kurzom 3,03 na Tipsport.sk
padne 0-2 góly s kurzom 1,50 na Tipsport.sk


 

Portugalsko – Rakúsko (21:00)

Na záver hracieho dňa sa uskutoční duel medzi Portugalskom a Rakúskom. Proti sebe sa stretnú dva porazené celky. Rakúsko prehralo s Maďarskom 0:2 a Portugalsko síce s Islandom remizovalo 1:1 a získalo bod, no takýto výsledok je pre zverencov Fernanda Santosa osobnou prehrou. Nevydarený vstup do turnaja tak budú chcieť dnes o 21:00 hod proti Rakúsku určite napraviť.

Rakúsko nevstúpilo do turnaja taktiež vôbec dobre. Dvakrát inkasovalo, Maďarom nedokázalo streliť gól a napriek na oko vyrovnanému súboju napokon prehralo a v tabuľke skupiny F mu tak zatiaľ patrí posledná priečka. Portugalčania majú o motiváciu postarané. Po remíze s Islandom potrebujú bodovať naplno.

Po rozpačitom výkone Portugalčanov v prvom stretnutí na ME 2016 je kurz na víťazstvo Portugalska veľmi priaznivý – 1,87. Vzhľadom k drvivému tlaku favorita celej skupiny proti Islandu možno očakávať, že dominovať na trávniku budú aj v dnešnom súboji proti Rakúsku. „A Seleccao“ sa taktiež bude snažiť vyrovnať doterajšiu nepriaznivú bilanciu s týmto súperom. Proti naším západným susedom totiž odohralo 10 stretnutí, dvakrát vyhralo, päťkrát remizovalo a trikrát pocítilo trpkosť prehry. Očakávame, že bilancia vzájomných zápasov týchto súperov bude po dnešnom súboji vyrovnaná v podobe 3 výhier na oboch stranách a piatich remíz. Odporúčame preto tipovať výhru Portugalska so spomínaným kurzom 1,87.

Nepochybne najväčšou persónou na ihrisku bude hviezdny kapitán portugalskej reprezentácie Cristiano Ronaldo, od ktorého sa očakávajú predovšetkým góly a prínos v ofenzíve. Proti Islandu sa nepresadil, no patril medzi najaktívnejších futbalistov na ihrisku. Dvakrát vystrelil na bránu, ďalšie jeho tri projektily sa medzi tri žrde nezmestili, vypýtal si tri fauly, trikrát sa ocitol v ofsajde a jeho ďalších šesť streleckých pokusov bolo zblokovaných. Možno očakávať, že chrliť aktivitou bude aj v dnešnom súboji. Na jeho presný zásah je vypísaný kurz 2,00. Očakávame, že jeden z najlepších futbalistov sveta sa dnes strelecky presadí a umlčí kritikov po jeho prvom zápase, v ktorom sa od neho očakávalo ešte viac.

Tento tip na gól kapitána Portugalska možno ešte vyšperkovať. Na tip, že Ronaldo dá gól a jeho tím zvíťazí je vypísaný kurz 3,00 a aj tento tip nie je určite na zahodenie. Portugalsko je dnes favoritom zápasu a kto iný by mal byť na ihrisku rozdielovým hráčom, ak nie 31-ročný rodák z Madeiry.

Náš tip:
výhra Portugalska s kurzom 1,87 na Tipsport.sk
Cristiano Ronaldo dá gól s kurzom 2,00 na Tipsport.sk
C. Ronaldo dá gól a domáci 3,00 na Tipsport.sk


 

A ako zostaviť tiket?

Stávkových príležitostí je opäť mnoho. Najoptimálnejším riešením sa zdá výber týchto tipov:
Belgicko – Írsko: domáci 4 rohy a viac s kurzom 2,10
Island – Maďarsko: padne 0-2 góly s kurzom 1,50
Portugalsko – Rakúsko: výhra Portugalska s kurzom 1,87
Výsledný kurz: 5,89


 

Tipéri, ktorí radi experimentujú, sa môžu nechať inšpirovať aj týmto tiketom s cieľom dosiahnuť čo najvyšší kurz s čo najmenším počtom stávkových príležitostí:

Belgicko – Írsko: padne 1-3 góly s kurzom 1,40
Island – Maďarsko: remíza s kurzom 3,03
Portugalsko – Rakúsko: C. Ronaldo dá gól a domáci 3,00
Výsledný kurz: 12,72