Main Content

Správy dňa z Euro 2016 (18.6.)

sobota, 18. jún 2016 10:06 | Autor: Jakub Vaverka

Správy dňa z Euro 2016 (18.6.)
Správy dňa z Euro 2016 (18.6.) | zdroj: © TASR

V súvislosti s kontinentálnym turnajom Euro 2016 sme si pre vás pripravili špeciálnu dennú rubriku. Prinášame najzaujímavejšie informácie, ktoré sa vo Francúzsku za udiali za posledných 24 hodín.

Španielsko postúpilo ďalej

Futbalisti Španielska včera zdolali Turecko rozdielom triedy 3:0 a so ziskom šiestich bodov po 2 zápasoch majú istotu postupu do osemfinále. Mužom zápasu sa stal famózny Andrés Iniesta, o dva góly sa postaral kanonier Alvaro Morata, jeden presný zásah pridal Nolito.

Šťastena na strane Česka

Klinickú smrť prežili včera futbalisti Česka, ktorí prehrávali s Chorvátskom už 0:2, no podarilo sa im znížiť a po nepokojoch fanúšikov a nervóznom závere stretnutia nakoniec získali jeden bod po góle Necida z pokutového kopu v nadstavenom čase.

Bezchybné Taliansko

Bezchybne zatiaľ pôsobí reprezentácia Talianska, ktorá po výhre 2:0 s Belgickom zdolala Švédsko 1:0. Tím funguje vďaka trénerovi Antoniovi Contemu vynikajúco po taktickej stránke, mierne to škrípe v ofenzíve, no azúrová squadra má stále priestor na zlepšenie. Taliani taktiež postúpili do osemfinále.

Vyhrážky Ibrahimoviča

Švédsky kanonier Zlatan Ibrahimovič prehlásil, že so stopérom Talianska Giorgiom Chiellinim nemá problém, pretože ak by s ním mal problémy, údajne by skončil v nemocnici. Ibrahimovič v dvoch zápasoch neskóroval, Švédi majú po dvoch zápasoch na konte 1 bod. (goal.com)

Kritici sa mýlili

Tréner Talianska Antonio Conte po výhre nad Švédskom 1:0 povedal, že majstri sveta z roku 2006 dokázali, že sa kritici ohľadom tímu z Apeninského polostrova mýlili. Taliansko má pred posledným zápasom s Írskom obrovskú šancu na výhru skupiny. (goal.com)

Wilmots upokojuje

Tréner Belgicka Marc Wilmots sa pred zápasom s Írskom snaží znížiť tlak, ktorý je vytvorený na jeho zverencov tým, že prehlásil, že futbal nie je záležitosťou života a smrti. Belgičania prehrali úvodný duel s Talianskom a dnes musia bodovať. (goal.com)