Main Content

Vlado Weiss, je čas sa vrátiť do Európy!

sobota, 18. jún 2016 18:11 | Autor: Filip Chudý

Vlado Weiss, je čas sa vrátiť do Európy!
Vlado Weiss, je čas sa vrátiť do Európy! | zdroj: © TASR

Hoci jeho výkon proti Rusku bol trochu v tieni Mareka Hamšíka, Vladimír Weiss na ihrisku potvrdil svoje kvality a dôležitosť pre náš tím. Tieto skutočnosti by mal využiť na to, aby sa vrátil na európske trávniky.

Komentár Filipa Chudého

Trochu v tieni výkonu Mareka Hamšíka v zápase proti Rusku zostal Vladimír Weiss, hoci mal navlas rovnakú bilanciu, keď jeden úžasný gól dal a na ďalší prihral. Popravde, Weissa sa silou mocou snažia nechať v tieni aj niektorí slovenskí „fanúšikovia“. Ak totiž spraví niečo horšie, už na to okamžite poukazujú, ak lepšie, tak si všímajú len iných, ako napríklad teraz Hamšíka. Lenže nech robia, čo robia, Weissa dôležitosť je pre náš tím nepopierateľná.

Každý hovorí, že slovenská ofenzíva stojí a padá s Hamšíkom, lenže Weiss sa stal najproduktívnejším hráčom Slovenska v kvalifikácii na Euro s bilanciou 1+6, čo väčšina fanúšikov ani nevie, resp. nechce vedieť. Preto len čisto o Hamšíkovi to nebude, hoci je náš ofenzívny líder. No a tiež veľa ľudí netuší, že Weiss spolu s Poliakom Milikom a Bosniakom Luličom zaznamenal dokonca aj najviac asistencií v bojoch o Euro. Čiže nechal za sebou všetkých európskych top prihrávačov na čele s Iniestom, pritom ten mal proti sebe rovnakých súperov.

Ak si porovnáme jeho čas strávený na ihrisku s jeho produktivitou, zistíme, že v kvalifikácii sa priemerne zaslúžil o gól každých 83 minút. A v podobnom štýle pokračuje aj na Eure, o gól sa postaral priemerne každých takmer 78 minút. To sú čísla, o akých môžu viaceré ofenzívne top hviezdy tohto Eura len snívať.

Hoci Weissovi veľa ľudí po prestupe do Kataru neverilo, pričom niektorí ho už nechceli v reprezentácii ani vidieť, Ján Kozák to urobil presne naopak. Z Weissa sa stal krídelník číslo jeden, čo sa mu evidentne vyplatilo. No tým Kozák iba potvrdil, aké má skvelé oko na hráčov.

A ak majú dobré oko aj skauti klubov z popredných európskych líg, čo by mali, keďže práve za to sú platení, potom ani im nemohlo uniknúť, že Weiss patrí na trávniky prestížnej európskej súťaže.

Vladimír Weiss st. pri zápase Slovenska s Gruzínskom povedal, že jeho syn mu sľúbil, že sa do Európy vráti a mohlo by to byť už toto leto. Tieto úvahy Weissove výkony na Eure iba podporili. A hoci proti Walesu bol od zápasu dlho odrezaný, keď sa dostal do hry, ukázal svoju genialitu. Duel s Ruskom netreba ani spomínať, na tom sa stačí kochať.

Weissa je v Katare škoda. Navyše prichádza do ideálneho futbalového veku, výkonnosť má, na Eure sa už ukázal, manažéra má špičkového, preto naozaj prakticky nič nebráni tomu, aby si našiel angažmán v dobrom európskom klube. No predovšetkým musí chcieť aj samotný hráč. Vlado Weiss, teraz je ideálny čas návratu, lepší možno už ani nebude!