Main Content

Ohlasy po remíze Portugalska s Rakúskom. Tréner Santos: „Ofenzívna mizéria"

nedeľa, 19. jún 2016 08:05 | Autor: TASR

Ohlasy po remíze Portugalska s Rakúskom. Tréner Santos: „Ofenzívna mizéria"
Ohlasy po remíze Portugalska s Rakúskom. Tréner Santos: „Ofenzívna mizéria" | zdroj: © TASR

Paríž 18. júna (TASR) - Futbalisti Portugalska sa v sobotnom večernom stretnutí majstrovstiev Európy rozišli s Rakúšanmi zmierlivo 0:0, hoci herne i štatisticky nad súperom dominovali.

hlasy po zápase (zdroj: uefa.com):

Fernando Santos, tréner Portugalska: "Na našu ofenzívnu mizériu musíme rýchlo zabudnúť. Čaká nás posledný zápas v skupine a pokiaľ ho zvládneme, postúpime do osemfinále. Nemôžeme sa vyhovárať na nepremenené šance. Taký je futbal - raz je fér, niekedy nie."

Nani, krídelník Portugalska: "Chceli sme vyhrať, do zápasu sme dali všetko. Hrali sme dobre, mali sme šance, ale nedokázali sme dopraviť loptu do siete. Som presvedčený, že góly prídu, inak sa to ani nedá. Najlepšie bude, keď prídu v ten správny moment."

Marcel Koller, tréner Rakúska: "Myslím, že proti silnému tímu Portugalska sme podali veľmi dobrý taktický výkon. V porovnaní s predchádzajúcim zápasom sme zmenili systém, hráči toho dnes nabehali skutočne veľa. Pri penalte sme mali šťastie, ak by Ronaldo skóroval, pravdepodobne by to znamenalo, že sme na šampionáte skončili. Avšak nestalo sa, máme bod a zabojujeme o postup do skupiny."

Robert Almer, brankár Rakúska: "Hrali sme dobre pozične, vytvorili sme si dve-tri šance a keby sme ich premenili, súper by mal ťažkosti. Trochu môžeme oslavovať a potom sa musíme sústrediť na dôležitý duel proti Islandu. Som skúsený, viem, čo tento výsledook znamená pre náš tím. Musíme vrhnúť všetku energiu na súboj proti Islandu."