Main Content

Ronaldo zahadzuje šancu za šancou. Drží negatívnu sériu od ME 2004

nedeľa, 19. jún 2016 10:05 | Autor: TASR

Ronaldo zahadzuje šancu za šancou. Drží negatívnu sériu od ME 2004
Ronaldo zahadzuje šancu za šancou. Drží negatívnu sériu od ME 2004 | zdroj: © TASR

Paríž 19. júna (TASR) - Mala to byť oslavná noc Cristiana Ronalda, ale kapitán portugalskej futbalovej reprezentácie nepremenil v piatok večer niekoľko veľkých šancí vrátane penalty a so spoluhráčmi sa na majstrovstvách Európy musel zmieriť s bezgólovou remízou s Rakúšanmi.

Ofenzívny klenot madridského Realu si pripísal 128. štart v najcennejšom drese, vďaka čomu prekonal Luisa Figa a stal sa rekordérom portugalského národného tímu. Zároveň nastúpil na šestnásty zápas na záverečných turnajoch ME, čím sa na čele historického rebríčka vyrovnal Francúzovi Lilianovi Thuramovi a Holanďanovi Edwinovi van der Sarovi.

Tieto míľniky však zatienila evidentná frustrácia na Ronaldovej tvári, na ktorej sa výborným výkonom najviac podieľal rakúsky brankár Robert Almer. Toho v 79. minúte pri pokutovom kope zachránila žrď, neskôr najväčšiu hviezdu stretnutia pripravil o radosť ofsajd. "Ak by sme vtedy inkasovali, už by sme si mohli baliť kufre domov. Takto živíme šancu na zotrvanie v turnaji," citovala agentúra AP kouča Rakúska Marcela Kollera.

Portugalsko tak po dvoch zápasoch stále čaká na víťazstvo v základnej F-skupine, keď napriek prevahe po Islande nezdolalo ani Rakúsko. "Musíme zužitkovať možnosti," uvedomuje si stredopoliar Joao Moutinho, ktorého vyhlásili za muža duelu v parížskom Parku princov. "Nesmieme sa utápať vo vlastnej mizérii, čaká na nás malé finále - záverečné skupinové vystúpenie. Odtiaľ sa môžeme odraziť," vyzval tréner Fernando Santos.

Rakúšania zatiaľ na turnaji nedosiahli víťazstvo, iba k ojedinelej gólovej príležitosti sa proti Portugalcom dostal Martin Harnik. Ich fanúšikovia si náladu zlepšili aspoň pokrikom "Messi, Messi, Messi" na úkor Ronalda. Ten neskóroval z 36 priamych kopov na vrcholných podujatiach, negatívna séria trvá od EURO 2004.