Main Content

Udržia si Francúzi prvé miesto v tabuľke? Analýza a tipy posledných zápasov skupiny A

nedeľa, 19. jún 2016 11:38 | Autor: Dávid Lech

Udržia si Francúzi prvé miesto v tabuľke? Analýza a tipy posledných zápasov skupiny A
Udržia si Francúzi prvé miesto v tabuľke? Analýza a tipy posledných zápasov skupiny A | zdroj: © TASR

Dnes večer sú na programe posledné dva zápasy v skupine A. Rumuni si zmerajú sily s Albánskom a domáce Francúzsko vyzve Švajčiarsko. Prinášame vám analýzu k obom stretnutiam, v ktorej samozrejme nechýbajú ani naše tipy na tiket.

Rumunsko – Albánsko (21:00)

Napriek tomu, že ide o súboj papierových outsiderov, v zápase sa rozhodne bude na čo pozerať a tento duel je prísľubom kvalitného futbalu aj z dôvodu, že Rumuni majú stále nádej na postup zo skupinovej fázy. V tabuľke im patrí tretia priečka so ziskom jedného bodu a trojbodovou stratou na druhé Švajčiarsko, ktorú by mohli vymazať práve víťazstvom v dnešnom zápase. Naopak Albánsko má menšie šance na postup a bez zisku jedného bodu mu patrí v tabuľke posledné štvrté miesto.

V súboji dvoch horkokrvných národov možno očakávať, že v oboch tímoch to bude poriadne vrieť a diváci budú svedkami viacerých vypätých situácií a konfliktov. Rumuni v dvoch doterajších súbojoch obdržali 7 žltých kariet, Albánci rovnako 7 plus jednu červenú kartu. Aj v dnešnom súboji by mali žlté karty na oboch stranách len tak lietať, a to zvlášť na strane Albáncov, ktorí podľa všetkého budú dnes viac brániť a stále môžu aspoň teoreticky pomýšľať na postup. V najcennejšom drese sa vždy hrá o česť. Albánci sa budú snažiť o vôbec historicky prvé body na ME a taktiež o strelenie historicky prvého gólu na európskom šampionáte. Ľahké to proti Rumunom, ktorí stále živia nádej na postup z druhého miesta, mať určite nebudú a očakávame, že hostia zinkasujú od hlavného rozhodcu zápasu Čecha Pavla Královca minimálne tri žlté karty a viac. Na túto stávkovú príležitosť je vypísaný kurz 1,60.

Rumuni v doterajších súbojoch proti Francúzsku a Švajčiarsku nevystupovali v role favorita a tak je otázne ako sa v treťom súboji na ME s touto úlohou popasujú. Faktom ale ostáva, že z hry sa im ešte stále nepodarilo streliť gól, keď oba presné zásahy na ME zaznamenali z pokutových kopov. V ofenzíve si ale dokázali vypracovať hneď niekoľko príležitostí a v súbojoch proti gigantovi z Francúzska i Švajčiarska mali počas zápasu k dispozícii zhodne po 4 rohové kopy, čo proti tak kvalitným súperom nie je málo. Albánci dokonca kopali proti rovnakým súperom dovedna 9 rohových kopov. Očakávame, že Rumuni, ktorí hrajú o možnosť postupu budú dnes aktívnejším tímom a odrazí sa to aj na počte rohových kopov. Odporúčame preto tipovať stávku, že Rumuni budú zahrávať v zápase viac rohových kopov s kurzom 1,80.

Náš tip:
hostia 3 žlté karty a viac s kurzom 1,60 na Tipsport.sk
viac rohov domáci s kurzom 1,80 na Tipsport.sk


 

Švajčiarsko – Francúzsko (21:00)

Zatiaľ čo Rumuni a Albánci hrali na Eure 2016 stále proti papierovým favoritom, Francúzi pre zmenu nehrali s kvalitnejším súperom, ktorý by im mohol počas zápasu výrazne „podkúriť“ a zaútočiť na prvé miesto v tabuľke.

Faktom naďalej ostáva, že Francúzsko napriek dvom výhram nepodáva na domácom šampionáte presvedčivé výkony. V prvom súboji len s odretými ušami zdolalo Rumunsko 2:1 a v ďalšom stretnutí s Albánskom síce vyhralo 2:0, no oba góly strelilo v posledných minútach zápasu. Švajčiari pre zmenu najprv zdolali Albáncov najchudobnejším výsledkom 1:0, aby vzápätí remizovali s Rumunskom 1:1. So štyrmi bodmi im patrí druhá priečka v tabuľke a v prípade dnešného víťazstva by opanovali skupinu A s jednobodovým náskokom pred reprezentantmi „galského kohúta.“

Francúzsko je favoritom stretnutia a na hostiteľskú krajinu je v dnešnom súboji vypísaný kurz 1,90. Naša redakcia očakáva, že istota postupu by mohla rozviazať nohy hráčom Francúzska, ktorí by mali v dnešnom súboji predviesť uvoľnenejšiu hru s vyšším počtom šancí i striel. Švajčiarsko je taktiež vyspelým súperom, ktoré rozhodne netreba podceňovať, určite bude Francúzom vyrovnaným súperom a aj preto očakávame, že v zápase budú padať góly. Odporúčame tak tipovať stávkovú príležitosť padnú 2-4 góly s kurzom 1,73.

Švajčiarsko vo svojich dvoch doterajších vystúpeniach strelilo dva góly, čo rozhodne nie je vysoký počet, no dnes proti nemu bude stáť úplne iný súper, ktorý sa bude snažiť nielen zodpovedne brániť, ale taktiež tvoriť hru, vďaka čomu sa „helvétom“ určite naskytne nejedna dobrá príležitosť zaútočiť. Stávka Švajčiarsko dá góls kurzom 1,90 tak určite zaujme nejedného tipéra. Vzhľadom k ofenzívnej sile Francúzska zároveň možno predpokladať, že v dnešnom večernom stretnutí, ktoré sa hrá súbežne s duelom Rumunsko – Albánsko, sa strelecky presadia oba tímy, na čo je vypísaný lukratívny kurz s hodnotou 2,37.

Naším posledným odporúčaným tipom v dnešnej analýze je stávka na počet žltých kariet v zápase. Žlté karty si totiž futbalisti zo základných skupín do vyraďovacích bojov neprenášajú a „hriešnici“ z minulých zápasov tak dnes nebudú musieť byť až tak opatrní. Obrancovia si budú môcť dovoliť ísť aj do tvrdších súbojoch, bojovať sa bude navyše o prvé miesto a tak očakávame, že hlavný arbiter zápasu, Slovinec Damir Skomina, dnes večer udelí minimálne 4 žlté karty. Na túto stávkovú príležitosť je vypísaný kurz 1,85.

Náš tip:
padnú 2-4 góly s kurzom 1,73 na Tipsport.sk
Švajčiarsko dá gól s kurzom 1,90 na Tipsport.sk

každý tím dá gól – áno s kurzom 2,37 na Tipsport.sk
4 žlté karty a viac s kurzom 1,85 na Tipsport.sk

A ako zostaviť tiket?

Kombinácií týchto tipov je mnoho. Naša redakcia ale očakáva, že azda najväčšou istotou sú stávky na žlté karty, keďže ich počet sa do vyraďovacích bojov neprenáša, hráči budú môcť ísť do osobných súbojov s väčšou ľahkosťou a nebojácnosťou a tak sa môžete okrem iného nechať inšpirovať aj týmto tiketom s výsledným kurzom 2,96.

Rumunsko – Albánsko: hostia 3 žlté karty a viac s kurzom 1,60
Švajčiarsko – Francúzsko: 4 žlté karty a viac s kurzom 1,85

Výsledný kurz: 2,96