Main Content

Vzdá sa Toronto príležitosti draftovať Matthewsa?

nedeľa, 19. jún 2016 17:08 | Autor: Dávid Lech

Vzdá sa Toronto príležitosti draftovať Matthewsa?
Vzdá sa Toronto príležitosti draftovať Matthewsa? | zdroj: © TASR

Krátko pred draftom sa v NHL rozvírila zaujímavá špekulácia. Toronto by sa údajne mohlo vzdať možnosti draftovať Austona Matthewsa a vymeniť svoju prvú voľbu draftu. Zverejnená bola aj jedna konkrétna ponuka, ktorá bola viac než zaujímavá.

Už pred draftovou lotériou sa rozvírili debaty o tom, že najideálnejším kandidátom na zisk Austona Matthewsa na výbere nováčikov v roku 2016 je Arizona Coyotes. Dôvod je jednoduchý – americký supertalent sa totiž narodil v Scottsdale v štáte Arizona a NHL by tak hral prakticky „doma.“

Draftová lotéria ale všetko zariadila úplne inak. Prvú voľbu v drafte držia pevne v rukách predstavitelia Toronta Maple Leafs, ktorým sa pred prestavbou tímu zíde podobný impulz. Možnosťou však stále je, že tím z „mekky“ hokeja môže vymeniť prvú voľbu za už hotových hráčov či mladé prospekty. Presne podobnú ponuku sa údajne snažila kanadskému tímu predložiť spomínaná Arizona Coyotes.

V hre boli dve voľby v prvom kole s poradovým číslo 7. a 20. plus jeden z dvojice hráčov Max Domi/Christian Dvorak. Výber jedného z týchto dvoch hráčov nie je náhodný. Obaja sa totiž poznajú s ďalším obrovským talentom Maple Leafs Mitchellom Marnerom, s ktorým by v budúcnosti mohli vytvoriť mimoriadne údernú dvojicu.

Vôbec najmladší generálny manažér v histórii zámorského športu, 26-ročný novic z Arizony Coyotes, John Chayka, priznal kontakt s kanadským tímom, no zároveň odmietol špekulácie ohľadom ponuky Yotes: „Nie som si istý, odkiaľ prišli ľudia na túto informáciu. Osobne som našiel niekoľko správ o skutočne smiešnych špekuláciách. Sme v kontakte a vedieme diskusie, nik ale nevraví o tom, že hneď musí ísť o výmenu prvej draftovej voľby,“ sportsnet.ca cituje slová generálneho manažéra, ktorý tak uviedol veci na pravú mieru.

Faktom ale ostáva, že príchod Austona Matthewsa do už tak talentom nabitej Arizony by bol marketingovo i kvalitatívne azda najvýhodnejší krok v histórii sympatického celku, ktorý prakticky od svojho presťahovania sa z Winnipegu Jets bojuje s obmedzenými finančnými zdrojmi a už viackrát sa hovorilo o možnom presťahovaní klubu do iného mesta.

Situácia pred draftom tak bude ešte veľmi zaujímavá. Výber nováčikov sa tento rok uskutoční v Buffale v dňoch 24 a 25. júna 2016. Možno očakávať, že telefón bude generálnemu manažérovi Toronta Maple Leafs Lou Lamoriellovi zvoniť stále viac a viac. Milovníci nečakaných prestupov a špekulácií sa rozhodne majú na čo tešiť.