Main Content

Víťaz Stanley Cupu zaplatil pivo plnej krčme írskych fanúšikov. Až na druhý deň zistili, o koho ide

pondelok, 20. jún 2016 12:00 | Autor: Dávid Lech

Víťaz Stanley Cupu zaplatil pivo plnej krčme írskych fanúšikov. Až na druhý deň zistili, o koho ide
Víťaz Stanley Cupu zaplatil pivo plnej krčme írskych fanúšikov. Až na druhý deň zistili, o koho ide | zdroj: twitter

Futbal spája. Dokonca aj hokejistov. „Neznámy“ Švéd sa v parížskom pube stretol s írskymi fanúšikmi a celý bar pozval na jedno pivo. Keď o pár dní neskôr Íri zistili, o koho išlo, boli veľmi prekvapení.

Írski a švédski fanúšikovia si medzi sebou rozumejú. Už skôr sa hitom internetu stalo video, na ktorom v spoločnom objatí skáču, skandujú a spievajú najznámejšie hity od skupiny ABBA. To, čo nasledovalo po stretnutí troch Švédov v plnom bare Quigley’s Point Bar v Paríži ale zanechalo v írskych fanúšikoch obrovský dojem.

Pre web joe.ie sa rozhovoril jeden z ich čitateľov – írsky fanúšik William Keane, ktorý je momentálne vo Francúzsku a povzbudzuje írsku reprezentáciu hrajúcu v skupine E:

Je to úplne uletené. Traja švédski chlapíci sa rozhodli k nám pripojiť a dať si s nami pivo. Po chvíli debatovanie som zistil, že sú to traja bratia Nordströmoví, ktorí žijú roztrúsene po svete, no všetci sa stretli na Euro vo Francúzsku. Najstarší z nich, Joakim, vravel, že je hokejista. V tú chvíľu som to akosi neriešil. Po pár pesničkách a niekoľkých pivách nám barman oznámil, že Joakim pozval všetkých na jeden drink. Ako môžete tušiť, toto sa stretlo s veľkým nadšením a všetci mu za jeho gesto začali ďakovať," popisoval ich stretnutie.

Odhadol som, že ho to muselo stáť približne 500 eur, takže to bolo od neho skutočne štedré. Keď som sa ho opýtal, prečo to urobil, odpovedal, že sme sa k nemu a jeho bratom správali priateľsky a že čas s nami si užil a chcel to dať najavo. Rozišli sme sa, no stihli sme si na seba vymeniť kontakty na twitter. Nasledujúci deň som dostal upozornenie, že ma začal odoberať Joakim Nordström. Keď som uvidel, že má na twitteri 12 800 odberateľov, povedal som si „to musí byť viac, než len bežný hokejista“ a tak som ho začal hľadať cez Google. Samozrejme, nie je to len priemerný hokejista, ale profesionálny hráč NHL hrajúci za Carolinu Hurricanes a dokonca držiteľ Stanley Cupu! Už mi bolo jasné, prečo nemal problém kúpiť všetkým v krčme drink,“ uzatvára svoje rozprávanie nadšený írsky fanúšik.

Opäť raz sa tak potvrdilo, že futbal je viac než len šport. Spája fanúšikov z rôznych častí sveta a ak máte trochu šťastia, môžete sa taktiež skamarátiť s exkluzívnym športovcom, ako tomu bolo v tomto prípade, keď neznámych írskych fanúšikov pozval na pivo víťaz Stanley Cupu z roku 2015, ktorý bol draftovaný organizáciou Chicaga Blackhawks v roku 2010 a po ročníku 2014/2015 sa stal hráčom Caroliny Hurricanes.