Main Content

Slovan, Myjava a Trnava majú aj zúžený zoznam možných súperov veľmi pestrý

pondelok, 20. jún 2016 11:29 | Autor: Filip Chudý

Slovan, Myjava a Trnava majú aj zúžený zoznam možných súperov veľmi pestrý
Slovan, Myjava a Trnava majú aj zúžený zoznam možných súperov veľmi pestrý | zdroj: © TASR

UEFA už tradične pre samotným žrebovaním rozdelila kluby do skupín, z ktorých vzídu súperi. Slovan, Myjava a Trnava tak už teraz vedia s kým sa môžu stretnúť, pričom je z čoho vyberať.

Slovan s Trnavou budú pri žrebe 1. predkola Európskej ligy, ktorý začne o 13:00, nasadení. Už dopredu vedeli, že dostanú niekoho zo 47 súperov. Myjava bude nenasadená. Tá si mohla pôvodne vyberať zo 46 možných protivníkov. No všetky tri naše kluby už poznajú zúžený menoslov súperov.

Slovan má nepríjemnú spoločnosť, keďže sa v nej nachádza až 3 z 5 možných najťažších súperov, ktorých sme predstavili v nedeľu. Kapaz Gandža (Azerbajdžan), Slavia Sofia (Bulharsko), MTK Budapešť (Maďarsko) a FK Partizani Tirana (Albánsko). Albánsky vicemajster pritom mal hrať Ligu majstrov, keďže Skenderbeu Korce vylúčili na rok z európskych pohárov pre ovplyvňovanie výsledkov. Lenže ten sa odvolal na Športový arbitrážny súd (CAS) a pojednávanie je 5./6. júla, keď už bude 1. predkolo Európskej ligy rozohrané, no 2. predkolo Ligy majstrov ešte nie. Čiže sa môže stať, že Partizani sa vráti do Ligy majstrov. Čo by sa stalo potom s prípadným odvetným zápasom Slovan – Partizani nevedno, ale asi by Slovan postúpil bez boja.

Protivník Myjavy vzíde z tejto pätice: FK Kukesi (Albánsko), Bejtar Jeruzalem (Izrael), Admira Wacker Mödling (Rakúsko), Neftči Baku (Azerbajdžan), Zimbru Kišiňov (Moldavsko). Čiže nič príjemné, ale aj tu sa dajú vybrať lepšie a horšie možnosti.

Trnava dostane jedného z kvarteta: FK Škendija (Macedónsko), Teuta Drač (Albánsko), FC Hibernians (Malta), Banants Jerevan (Arménsko). Trnavčania majú kvalitatívne najslabších možných súperov. S týmto maltským súperom hrali dokonca pred dvomi rokmi

Naše kluby sa dnes tiež dozvedia možných súperov aj do 2. predkola Európskej ligy, ktoré sa bude žrebovať o 14:30. Aj v ňom budú Slovan a Trnava nasadení. Môže byť aj Myjava, ale to musí dostať v 1. predkole súpera s vyšším koeficientom, ktorého vyradí, pričom tak akoby následne prebrala jeho nasadenú pozíciu.