Main Content

Futbalový expert Sky Sports predpovedá výsledok zápasu so Slovenskom

pondelok, 20. jún 2016 12:58 | Autor: Dávid Lech

Futbalový expert Sky Sports predpovedá výsledok zápasu so Slovenskom
Futbalový expert Sky Sports predpovedá výsledok zápasu so Slovenskom | zdroj: TASR, SkySports.com

Futbalová legenda Arsenalu a aktuálne analytik Sky Sports Paul Merson, ktorý má za sebou solídnu reprezentačnú kariéru, predpovedá vo svojej analýze výsledok duel so Slovenskom. Jeho tip ale slovenského fanúšika príliš nepotešil.

Bývalá futbalová legenda, Paul Merson, známa predovšetkým svojím dlhoročným pôsobením v londýnskom Arsenale v súčasnosti pracuje ako futbalový expert pre web Sky Sports. 48-ročný bývalý futbalista je odchovancom Arsenalu, od svojich sedemnástich rokov sa stal trvalou súčasťou londýnskeho mančaftu a v rokoch 1985-1997 odohral v metropole Londýna celkom 289 duelov, v ktorých z pozície stredopoliara nastrieľal pekných 78 gólov. Neskôr pôsobil aj v Middlesbrough, Aston Ville či Portsmouthe. V rokoch 2004-2006 to skúšal ako tréner Walsallu, neskôr sa vrátil k futbalovej kariére, no napokon zakotvil v štruktúrach populárnej televízie, kde pôsobí ako futbalový expert a analytik.

Už tradične pred každým zápasom ME 2016 poskytuje televíznym divákom svoje tipy na výsledky. Zápas Slovenska s Anglickom ale vidí jednoznačne. Dokonca si myslí, že nás Albión dokáže poraziť na nulu: „Neudržiavame si veľa čistých štítov, no risknem to a predpovedám, že dnes si udržíme čisté konto. Anglicko – Slovensko 2:0.“

Rešpektovaný novinár sa taktiež na malú chvíľu zahral na kouča Roya Hodgsona: „Roy Hodgson urobí pre tento zápas niekoľko zmien. Čaká nás ešte dlhá cesta a potrebujeme využiť celú 23-člennú súpisku. Zo zostavy by som vynechal Kanea, nie preto, lebo je zlým hráčom, no pôsobí unavene. V tomto zápase chcem vidieť v útoku Vardyho so Sturridgeom,“ píše vo svojej analýze na skysports.com.

Hviezdny útočník Jamie Vardy je taktiež veľmi spokojný s kvalitou a šírkou kádra svojej reprezentácie: „Ak niečo nefunguje, môžete do hry vložiť iného hráča z lavičky a každý z nás je schopný na ihrisku uspieť. Máme 23 hráčov v zostave – je to tímová hra. Súťaživosť na jednotlivých postoch je dobrá,“ píše sa na webe Sky Sports, ktorý pred duelom zverejnil taktiež najzaujímavejšie štatistiky pred večerným stretnutím:

- Slováci sa totiž v ére samostatnosti s Anglickom stretli trikrát, vo všetkých prípadoch prehrali.
- náš dnešný súper nám strelil osem gólov, z toho hneď sedem z nich padlo po 60. minúte
- naposledy sme si s Angličanmi zmerali sily v roku 2009 v priateľskom zápase a prehrali sme vysoko 4:0
- zaujímavý míľnik v zápase môže dosiahnuť Wayne Rooney, pre ktorého to bude 20. štart na „veľkom“ turnaji v najcennejšom drese. Viac štartov (22) majú len Ashley Cole a Steven Gerrard
- Angličania majú na konte po dvoch zápasoch na ME o 21 striel viac ako Slováci, no strelili len o jeden gól viac
- Slovensko v šiestich zápasoch na veľkom podujatí si ani raz neudržalo čisté konto