Main Content

Hlasy hráčov a trénerov po zápase Slovensko - Anglicko

pondelok, 20. jún 2016 23:15 | Autor: TASR

Hlasy hráčov a trénerov po zápase Slovensko - Anglicko
Hlasy hráčov a trénerov po zápase Slovensko - Anglicko | zdroj: © TASR

Slovenská futbalová reprezentácia uhrala vytúžený bod v zápase s Anglickom, keď napriek drvivému tlaku Albionu ani raz neinkasovala. Prečítajte si ohlasy hráčov a trénerov po zápase.

Ján Kozák, tréner SR: "V dnešnom zápase sme spravili maximum pre postup. Časom tlak Angličanov narastal a museli sme to riešiť. Napokon sa nám to podarilo ustáť zásluhou obetavého výkonu všetkých hráčov. Na tri striedania Anglicka sme zareagovali aj my. Brankár Kozáčik podal fantastický výkon, ale takisto aj všetci hráči. Remizovali sme s Anglickom na majstrovstvách Európy, čo je skvelý výsledok. Verím, že naša pozícia je dostatočná na to, aby sme postúpili. V takom prípade sa už začneme pripravovať na ďalší zápas."

Marek Hamšík, stredopoliar SR: "Bola to vydretá remíza, na ihrisku sme nechali všetko. Angličania mali prevahu, ale my sme dali do hry srdce a získali vytúžený bodík. Ten bod sa rátať bude a možno bude mať táto remíza cenu zlata. Dnes nám to vychytal brankár Kozáčik, klobúk dolu pred jeho výkonom. Anglicko je mužstvo, ktoré bude bojovať o titul majstra Európy. V druhom polčase mali veľkú prevahu, ale sme veľmi šťastní, že sme to zvládli. Veríme, že sa postup podarí. Ak sa tak stane, bude to veľký úspech pre slovenský futbal."

Vladimír Weiss, stredopoliar SR: "Celá obrana podala fantastický výkon. Neinkasovali sme gól od Angličanov, čo je veľké plus. Bolo dôležité dnes neprehrať a to sa nám podarilo. Angličania potvrdili, že sú kvalitný tím. Hoci mali viac z hry, my sme si za bojovnosť bod zaslúžili. Ešte sa musia dohrať ostatné skupiny, ale myslím si, že na 99% postúpime."

Matúš Kozáčik, brankár SR a muž zápasu podľa UEFA: "Vedeli sme, že Angličania mali postup istý a čakali sme, že nebudú hrať ofenzívne. Ale oni tak hrali, lebo sú veľmi kvalitní. Veríme, že bod nám bude stačiť a postúpime ďalej. Verím, že šanca je dosť veľká a so štyrmi bodmi postúpime. Čakanie bude príjemnejšie, lebo sme si ziskom bodu pozíciu vylepšili. Angličania potvrdili, že sú dobrí, dostali nás pod tlak, ale my sme to ubránili a získali vytúžený bod."