Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Anglicko

utorok, 21. jún 2016 11:13 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Anglicko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Anglicko | zdroj: © TASR

Slovenská futbalová reprezentácia sa vďaka bezgólovej remíze s Anglickom výrazne priblížila postupu do osemfinále. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Matúš Kozáčik (9) – Presne takýto výkon sme od neho potrebovali. Skvele zmenšil strelecký uhol pri nájazdoch Vardyho a Clyna a výborné pozičné postavenie mal aj pri zakončení Lallanu. Dal zabudnúť na Wales a čiastočne aj Rusko, teraz z neho sálala len istota.

Peter Pekarík (9) – Na začiatku skvele zblokoval Sturridgeovo zakončenie. Neskôr mu zlomili nos, no on hral celý čas v štýle, vy ste mi zlomili nos, ja zlomím vaše nádeje na víťazstvo. Tiež dal zabudnúť na predchádzajúce dva zápasy, keď to nebol úplne on. Toto bol Pekarík!

Martin Škrtel (9) – Jürgen, pozeral si? Škrtel potvrdil, prečo je tá najužšia svetová supertrieda. Doslova si Angličanov vychutnával. Zastavil a zblokoval všetko, čo sa len dalo.

Ján Ďurica (8,5) – Absolútna obetavosť. Strieľa Henderson? Ďurica to blokuje aj hlavou. Výborne dopĺňal Škrtela a plne sa odovzdal kolektívu.

Tomáš Hubočan (8,5) – Ani Hubočana nevystrašila strela Hendersona, on ju blokoval hruďou či bruchom, síce to bolo bolestivé, ale všetko pre kolektív! Musel sa viac sťahovať k stopérom, aj viac brániť čiaru. Mal to ťažké, ale gól sme nedostali, naopak, po jeho centri sme ho mohli streliť.

Viktor Pečovský (7,5) – Čo mohol, to odbehal, viac sa už zrejme nedalo, predsa len, bol zranený a tiež sa u nás hrá v inom tempe. Ale skvele vypĺňal defenzívne medzery a obetoval sa pre tím aj na úkor žltej karty.

Róbert Mak (7) – Veľa behal, hlavne v šprinte, až bolo logické, že mal na konci problémy a dohral na jednej nohe. Hádam šlo len o kŕče. Ale našu najväčšiu šancu mal premeniť, mohli sme byť ešte vysmiatejší.  

Juraj Kucka (7,5) – Smerom dozadu absolútne v poriadku a výrazne nám pomohol. Smerom dopredu menej, mal viac podržať loptu. Dvakrát ju zbytočne stratil, raz z toho bola žltá karta pre Pečovského, neskôr takmer aj preňho.  

Marek Hamšík (8,5) – Nebol toľko v hre, ale aj tak sa ukázala jeho genialita. Nestratil snáď loptu, aj keď ho napádali hoc aj traja Angličania naraz. Ak by tak hrali s loptou pod tlakom súpera všetci naši hráči, Anglicko by nás tak nezvieralo, ak vôbec.

Vladimír Weiss (6,5) – Mal to ťažké. Defenzíva nie je jeho prednosť, navyše Angličania útočili hlavne cez jeho priestor. Ale gól sme nedostali, čiže až toľko výčitiek byť nemôže. V ofenzíve sa len raz dostal do svojej akcie, no hneď ukázal svoju výnimočnosť a nebezpečne zakončil.

Ondrej Duda (7) – Tentoraz to bolo skôr len o behaní, ako o držaní lopty a kombinácii, k tomu sme sa totiž veľmi nedostali. Ale pokiaľ bol na trávniku, odbehal toho najviac, čiže základný účel splnil.

Dušan Švento (7,5) – Prišiel hlavne brániť, pričom po jeho príchode sa znížil aj počet útokov súpera cez našu ľavú stranu, čiže účel splnil. Na papieri bol síce krajný stredopoliar, ale občas hral akoby krajného obrancu.

Norbert Gyömbér, Milan Škriniar (bez známky) – Obaja mali tie isté úlohy, brániť pred stopérmi, prehustiť priestor, vyhrávať vzdušné a celkovo osobné súboje. Splnené! Ale tú loptu mohli viac podržať...

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon