Main Content

Dnes tipujeme zápasy Česka, Nemecka, Poľska a Španielska

utorok, 21. jún 2016 11:55 | Autor: Jakub Mihálik

Dnes tipujeme zápasy Česka, Nemecka, Poľska a Španielska
Dnes tipujeme zápasy Česka, Nemecka, Poľska a Španielska | zdroj: © TASR

Skupiny C a D vstupujú do záverečnej fázy. Zvládnu favoriti svoje pozície a vrátia Česi Turecku porážku spred 8 rokov?

Severné Írsko – Nemecko (18:00)

Severní Íri prekvapili výhrou nad Ukrajinou, no viac ako ich skvelý výkon zaujala totálna neschopnosť Ukrajincov, ktorá sa dá prirovnať k tohtoturnajovej nemohúcnosti Rusov. Proti Nemecku by to malo byť o niečom inom.

Nemci potrebujú napraviť dojem z úvodných dvoch zápasov a navyše potrebujú určite vyhrať, aby sa vyhli druhému miestu. Po remíze s Poľskom totiž majú rovnako bodov ako ich východný sused. V tomto zápase nepripúšťame prekvapenie. Severní Íri smerom dopredu toho veľa neponúknu a ide len o to, či dokážu nemecké ofenzívne hviezdy udržať na nule.

Naše tipy:
Výhra hostí – kurz 1,32 na Tipsport.sk
Výhra hostí o 2 a viac gólov – kurz 2,00 na Tipsport.sk


 

Ukrajina – Poľsko (18:00)

Tím, ktorý je v tomto zápase vedený ako domáci, nevstúpil do turnaja zle. Nemcov Ukrajinci trápili, najmä cez svoje silné krídelné priestory. Avšak proti Severnému Írsku predviedli jeden z najhorších výkonov na tomto turnaji. Ukrajinci po dvoch prehrách prišli ako akúkoľvek šancu kvalifikovať sa. Preto vsádzame na väčšiu motiváciu ich spoluorganizátora Eura spred 4 rokov.

Poliaci zatiaľ hrajú vo výbornej forme. Aj keď súper ubráni ich najväčšiu hviezdu, Roberta Lewandowskeho, nastúpi Milik alebo Blaszczykowski, ktorí dokážu rozhýbať poľskú ofenzívu. Poliaci sa nadiaľku preťahujú o prvú priečku s Nemcami, potrebujú výhru a keďže Ukrajincom ide len o zanechanie lepšieho dojmu, myslíme si, že tento zápas Bialoczerwony zvládnu.

Naše tip:
Výhra hostí – kurz 1,98 na Tipsport.sk


 

Chorvátsko – Španielsko (21:00)

Chorváti mali skvelo rozbehnutý turnaj a dlho to vyzeralo, že si po 2 zápasoch pripíšu 6 bodov. Potom však prišla zrada z vlastných radov, keď fanúšikovia totálne vyhodili svojich hráčov z koncentrácie a Čechom, ktorí dovtedy v danom zápase ťahali za jasne kratší koniec, posadili na koňa.

Chorváti už majú postup zrejme jasný, no ide o to, z ktorej priečky do osemfinále prejdú. V chorvátskom tábore očakávame mierne vykoľajenie z toho, čo sa deje medzi ich fanúšikmi, navyše, chorvátski futbalisti musia čakať na rozhodnutie UEFA o tom, či vôbec zotrvajú na turnaji, keďže aj vylúčenie z turnaja je jednou z možností. Proti Španielom by mali problém vyhrať aj tak, no tieto udalosti sa na ich psychike musia prejaviť . Preto volíme stávku na výhru obhajcov titulu bez remízy (v prípade remízy sa vracia vklad).

Naše tipy:
Výhra hostí (stávka bez remízy) – kurz 1,35
Výhra hostí – kurz 2,00


 

Česko – Turecko (21:00)

Posledným utorňajším duelom je zápas o udržanie nádejí na postup v skupine D medzi Českom a Tureckom. Obaja súperi zažili niečo podobné pred ôsmimi rokmi, keď sa stretli v poslednom zápase A skupiny. Obaja súperi mali pred zápasom 3 body a skóre 2:3, takže len lepší z dvojice mohol postúpiť. Česi vyhrávali už 0:2, nakoniec však Turci otočili duel a vyhrali 3:2. Pred utorkovým zápasom má však miernu výhodu Česko, no aj ono potrebuje vyhrať.

Česi vstali zmŕtvych v zápase s Chorvátskom a toto momentum budú chcieť využiť aj proti Turkom. Avšak aj oni od začiatku len budú hľadať rytmus, keďže sa s turnajom rozlúčil ich kapitán a mozog ich útočných akcií, Tomáš Rosický. Väčšiu mieru zodpovednosti bude musieť prebrať Darida z Herthy Berlín, ktorý má celkom vydarenú sezónu.

Turci sú zatiaľ miernym sklamaním, no prehry so Španielskom a Chorvátskom sa v podstate očakávali. Čo sa neočakávalo sú špekulácie o tom, že sa vovnútri tureckého tímu bojuje o peniaze a hráči majú problém s disciplínou. Každopádne, v tomto zápase budú zverenci futbalového mága Fatiha Terima dať do toho všetko a pobiť sa aspoň o jedno víťazstvo v skupine.

Dnešné tipy opierame o to, že oba tímy musia vyhrať, ak si chcú udržať šancu na postup z tretieho miesta. Remíza pre nich nič nerieši, preto, ak by aj bol ku koncu stretnutia vyrovnaný výsledok, oba tímy vrhnú všetky sily do útoku, čo, buď prinesie gól pre útočiace mužstvo, alebo gól z rýchleho brejku. Na turnaji padá najviac gólov práve v posledných pätnástich minútach a v tomto stretnutí by tomu mohlo byť podobne. Zároveň sa spoliehame na to, že záver stretnutia bude nervózny, preto by v druhom polčase mohli byť udelené aspoň 3 žlté karty.

Dosť môže pre tento zápas napovedať aj výsledok zápasu Nemecko – Severné Írsko. Ak totiž Severní Íri prehrajú, Česi budú vedieť, že 4 body im zaručia účasť v osemfinále, keďže by tak na treťom mieste preskočili Albánsko i Severné Irsko.

Naše tipy:
3 žlté karty a viac v druhom polčase – kurz 1,55
Padne gól v 76.-90. minúte – kurz 2,00
Hostia 4 strely na bránu a viac – kurz 1,85
Dvojtip nebude remíza – kurz 1,37
Výhra Česko – kurz 2,47