Main Content

Počas sezóny ho zatracovali. Teraz Angličania na Twitteri Škrtela všemožne ospevujú

utorok, 21. jún 2016 15:10 | Autor: Dávid Lech

Počas sezóny ho zatracovali. Teraz Angličania na Twitteri Škrtela všemožne ospevujú
Počas sezóny ho zatracovali. Teraz Angličania na Twitteri Škrtela všemožne ospevujú | zdroj: © TASR

Patril medzi najlepších na ihrisku. Všimli si to aj osobnosti futbalového sveta, ktoré o ňom teraz píšu v samých superlatívach. Nájdu sa však aj veční kritici, ktorí stopéra Martina Škrtela napriek bravúrnemu výkonu proti Anglicku naďalej zatracujú.

,,Je ťažké pochopiť Martina Škrtela. Ak by sme vás požiadali, aby ste ho popísali, zrejme by ste celkom isto naňho povedali viac negatív ako pozitív. Napriek tomu je to ale hráč, ktorý je schopný hrať na najvyššom leveli," píše sa o kapitánovi našej reprezentácie v úvode článku na lfc-news.com.

Martin Škrtel počas celého zápasu blokoval strely, rozdával presné pasy, odoberal lopty, organizoval obranu, povzbudzoval a motivoval spoluhráčov. Na poste stopéra podal fantastický výkon, ktorý dostal do kolien celý futbalový svet na čele s Angličanmi, ktorí 31-ročného rodáka z Handlovej často zatracovali.

Liverpool predá Škrtela za 5 miliónov libier po takomto výkone... Nechajte si ho,“ napísal na svoj Twitter Gary Ray, ktorý sa na sociálnej sieti venuje predovšetkým spomínanému anglickému veľkoklubu. Ďalší fanúšik Liverpoolu, Dave Illingworth, sa taktiež podelil o svoje dojmy zo zápasu Anglicka: „Hanba pre všetkých hráčov Liverpoolu na ihrisku. Najlepší totiž hrá za Slovensko.

Twitter je posledných 24 hodín doslova zaplavený reakciou futbalových priaznivcov a expertov o výkone Martina Škrteľa. „To je ale irónia. Mnoho fanúšikov Liverpoolu zatracovali Joea Allena a Škrtela. Obaja teraz patria medzi najlepších hráčov na svojich pozíciách na Euro,“ píše fanúšik pod pseudonymom T1m11233. Azda najväčšej poklony sa náš reprezentant dočkal od redaktora The Telegraph, Henryho Wintera: „Každý začínajúci stopér by si mal zadovážiť DVD so zostrihom dnešného výkonu Martina Škrtela. Organizoval obranu, vyhrával všetky hlavičkové súboje, sklzy, odoberanie lôpt a blokovanie striel.

Samozrejme, našli sa aj nekoneční kritici výkonov Slováka, ktorí si neodpustili ironické poznámky na adresu nášho hráča, ktorý je spájaný s odchodom do talianskeho AS Rím. Tweet Henryho Wintera okomentoval fanúšikok Chris Westlake, ktorý sa redaktora Telegraphu pýtal: „Má Škrtel dvojičku, ktorá hrá za Liverpool?“ Jim Price pre zmenu všetkým pripomenul nevýrazné výkony nášho hráča na klubovej úrovni: „Škrtela zajtra čakajú bolesti. Dnes toho urobil toľko, koľko za dva roky v Liverpoole nie.

Fanúšik anglického veľkoklubu pod prezývkou Con pre zmenu vinil zo skvelého výkonu Škrtela nemohúcnosť anglických reprezentantov: „Najväčším úspechom Anglicka na turnaji je, že dokázali zvýšiť Škrtelovu hodnotu. Absolútne fenomenálna snaha o to, aby vyzeral dobre.“ Ďalší fanúšik Liverpoolu „Goose“ po zápase poznamenal: „Najhoršie na dnešku je to, že všetci obyčajní futbaloví fanúšikovia, ktorí dôsledne nesledujú výkony Liverpoolu si teraz budú myslieť, že Škrtel je dobrým hráčom...