Main Content

Čo sa musí stať, aby sme dostali do osemfinále Chorvátsko?

streda, 22. jún 2016 09:40 | Autor: Filip Chudý

Čo sa musí stať, aby sme dostali do osemfinále Chorvátsko?
Čo sa musí stať, aby sme dostali do osemfinále Chorvátsko? | zdroj: © TASR

Naša reprezentácia postúpila do osemfinále, ale ešte nepozná svojho súpera v ňom. No vieme to, že zostali len dve alternatívy a pravdepodobnejšie je Nemecko. Ale tomu sa môžeme vyhnúť za týchto podmienok.

Utorkové výsledky rozhodli nielen o tom, že postupujeme do osemfinále, ale zoznam našich možných súperov sa zúžil z piatich na dvoch. Postupne z neho vypadli Severné Írsko, Poľsko a večer trochu prekvapujúco aj Španielsko. Vieme teda to, že náš súper vzíde z dua Nemecko, Chorvátsko.

O všetkom rozhodne to, z ktorých skupín postúpia tretí z tabuliek. Už sú možné len štyri kombinácie, včera ich bolo ešte jedenásť. No len jedna z nich bude znamenať, že nastúpime proti Chorvátsku, konkrétne tá, ak postupujúcimi z tretích miest budú účastníci skupín A, B, C, D.

Ak v nej bude čo i len jedno mužstvo zo skupiny E či F, hráme proti Nemecku. Keďže zostávajú štyri kombinácie a len jedna nás posúva k Chorvátsku, v tejto chvíli na 75 percent hráme proti Nemecku. No to je klasická matematika, futbalová hovorí o tom, že pravdepodobnosť osemfinálového duelu s Nemeckom je ešte väčšia.

Aby sme totiž mohli hrať proti Chorvátsku, musí Portugalsko prehrať s Maďarskom (ak by ste si chceli tipnúť víťazstvo Maďarska kurz je 11,80!). A ešte sa zároveň nesmie stať ani to, že Írsko zvíťazí nad Talianskom, resp. Švédsko porazí Belgicko o štyri a viac gólov. Ak chceme totiž hrať s Chorvátskom, tretí zo skupín E a F musia mať maximálne 3 body a skóre -3. V tom prípade nikto z nich nepostúpi, tešiť sa budú v Turecku a Albánsku, pričom aj my na súboj s Chorvátskom.